16 200 лв. похарчиха общинарите за коледен банкет, кметът Р. Томов почерпи с ракия собствено производство

21 Декември 2019 | 09:28
4 коментара
Общество

16 200 лв. похарчиха общинарите за коледен банкет, кметът Р. Томов почерпи с ракия собствено производство. Сумата е 3 пъти по-малко от миналата година, когато екипът „Камбитов” наля 47 800 лв. за кетъринг за купона.

16 200 лв. похарчиха общинарите на Благоевград миналата вечер на коледен банкет, което е три пъти по-малко в сравнение с миналата година. За партито тази година бе ангажиран ресторант „Ален мак“ , който месеци наред не работи и отваря само по големите празници. 245 души от Общинска администрация и 29 общински съветници се събраха на традиционния предновогодишен купон. Поканата на кмета Р. Томов да се включат в партито отклониха съветниците от групата на ГЕРБ, които още с учредяването на местния парламент декларираха, че ще са в опозиция, и явно са решили да бойкотират и общите трапези. С изключение на Гергана Муртова, отсъстваха и колегите им от групата на Р. Тасков. Това не се отрази особено на настроението на присъстващите, които с охота забравиха работната обстановка и йерархични дистанции и се забавляваха от сърце.

Предястията бяха две – салата от домати с няколко вида сирена и качамак, оформен на правоъгълна плочка, поръсен с гъби и кайма. Традиционната свинска пържола бе с гарнитура от картофки, а за десерт бе поднесен интересен какаов сладкиш с крем. За тези, които спазват постите, бе приготвено специално меню, за да не нарушат обета си. Напитки – безалкохолни и алкохол, имаше достатъчно, като всеки, пожелал да се похвали с еликсир собствено производство, бе поощрен да донесе бутилка за дегустация. Кметът Румен Томов  също почерпи с ракия от собствената си изба, лично производство, която заслужено обра овациите на ценителите. Любителите на еликсира на боговете пък дадоха най-висока оценка на виното от тазгодишната реколта на финансиста Костадин Шумантов, който бе успял да превърне комбинацията от мерло, широка мелнишка и памид в истински празник за сетивата.

Дълги хора се виха до малките часове на нощта, мнозина продължиха купона в нощните клубове, а последен си тръгна от ресторанта екипът на финансистите.

Общо 16 200 лв. излезе сметката на общинарите за коледния купон минала вечер. За същия празник преди година са похарчени 47 800 лв., платени на външна фирма за кетъринг, украса и музика в зала „Орфей“ в парк „Македония“, където бе банкетът на администрацията. Сметките сочат, че сега кувертът на човек излиза 59,10 лв., срещу 174,50 лв. за същото преди година.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА в.Струма

Добавени коментари

Бербатов публикува:
21 Декември 2019 | 21:47
Дебили пили,яли и се насрали.
Един публикува:
21 Декември 2019 | 20:05
Ей ей ей , смешници и си мислите че като я представите по този начин статията ще кажем евала. Пиринско давате си гъза и вие на всеки управляващ , помислихте те се за много , но нали жената е в кюпа това е важно . МЕДИЕН комфорт
Ax публикува:
21 Декември 2019 | 19:30
А 2 хиляди за заря нямаше, била е общината пред фалит???
Надежда публикува:
21 Декември 2019 | 18:55
По 58 лв. на човек !! Евала, добре сте яли,пили и веселили !!!

Добавете Вашия коментар

TOP