1500 лв глоба отнесе фирмата, стопанисваща перлата на разложкото село Баня „Севън Сийзънс Хотел и СПА“

18 Септември 2017 | 17:49
0 коментара
Общество

1500 лева глоба отнесе фирмата, стопанисваща един от атрактивните хотели в разложкото село Баня – „Севън Сийзънс Хотел и СПА” за нарушение на трудовото законодателство.

Фирма ХС „Пропърти Мениджмънд“ ЕООД, представлявана от Фади Ахмад, е санкционирана от Инспекцията по труда, след като при проверка на място инспекторите са установили, че един от сервитьорите в обекта работи, без да има сключен трудов договор.

Фирмата обжалва като незаконосъобразно наказателното постановление в съда, но то бе потвърдено от магистратите, които счетоха, че от събраните и приложени  към делото писмени и гласни доказателства безспорно се установява нарушението, както и че е правилно определен размерът на наложената имуществена санкция.

В хода на проверката не е представен екземпляр от сключен в писмена форма трудов договор за лицето, което работело като сервитьор. В предоставена му на място декларация той е описал, че работи като сервитьор, но няма предоставен от работодателя си екземпляр от трудов договор, като уточнил, че се намира в обекта, за да се запознае с естеството на работа. При извършената впоследствие от инспекторите проверка по документи е установено, че дружеството е представило трудов договор с вписана в него дата – ден преди проверката. Документът е бил регистриран на датата, на която тя е извършена, но часът на регистрирането му бил след приключването й.

Въз основа на акта на ХС „Пропърти Мениджмънд“ е издадено наказателно постановление, с което й е наложена санкция в размер на 1500 лв., която е минималната, предвидена в закона.

Хотелът бе изграден преди няколко години и въпреки солидната конкуренция в района успя да привлече доста посетители. Преди около година името му бе сменено от „Грийн Пийс” на „Севън Сийзънс Хотел и СПА”. От данните в търговския регистър става ясно, че едноличен собственик на капитала е Кхалид Абдула Х Ал-Атиа, гражданин на Емирство Катар. Учредителният акт на дружеството е от август месец на 2015 година, а посоченият като представител на фирмата Фади Ахмад е пълномощник на собственика и в търговския регистър името му фигурира като управител на фирмата.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP