Защитници на кучетата искат наказания за общински служители в Благоевград

13 Юли 2023 | 11:05
21 коментара
Общество
Благоевград
Защитници на кучетата искат наказания за общински служители в Благоевград
На 12.07.2023 г. е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по  чл.325Б, ал. 2 т.1 от НК във връзка с постъпил в ОДМВР-Благоевград сигнал, че от неустановена дата до 12.07.2023 г. в гр. Благоевград е проявена жестокост към гръбначно животно - куче, като деянието е извършено от лице, което осъществява дейност или професия, свързана с отглеждане на животни или полага грижи за тях.

Със заповед за задържане до 24 часа, от органите на реда са задържани: трима мъже от гр. Благоевград, един мъж от гр. Кочериново и жена от гр. Благоевград.
​​​​​​​Припомняме, че вчера медия Pirinsko.com публикува кадри от задържането на двама служители от общински инспекторат Благоевград - Елена Миризчийска и Димчо Киров, както и доктор на общински кучешки приют в Благоевград Георги Ценев и друи двама свидетели на нехуманното отношение към кучетата. 
След оперативен сигнал за убийства и транспортиране на кучето от Благоевград към Дупница и Кюстендил, Pirinsko.com направи разследване и видя как служители на общински инспекторат Благоевград, които като организирана престъпна група убиват , упояват и премахват по най- бруталния и жесток начин кучетата от областния град.

Тази незаконна дейност започва още през месец май, а през месец юни почти през ден, докато се премахнат кучетат от централна градска част на града и кварталите към община Благоевград.  Кучетата се упояват или убиват от така нареченият доктор Георги Ценев към общинския кучешки приют в Благоевград, където се намира в базата на общинската фирма Биострой преди село Мощанец.

Защо през работното време двамата служители Димчо Киров и Елена Миризчийска напускат Благоевград в часовия диапазон 10.00 до 12.00 часа? Дали кметът на Благоевград Илко Стоянов е запознат за убийствата и извозването на кучетата остава загадка?

Тази сутрин защитници на животни излязоха пред Община Благоевград. Те са възмутени от жестокото и нехуманно отношение на общински служители към кучетата и искат наказания за виновните. Вчера полицията задържа служители на Oбщински инспекторат Благоевград, превозвали упоени четириноги.

Сигналът е подаден от Иван Хамбарджийски, като имат достатъчно доказателства. Tой заяви за Радио Благоевград, че от месец следят случая за служителите, които изнасят кучета от Благевград към други общини. 

Защитниците на животни искат наказания за виновните и за тях решението е затвор за тези хора. За Елена Панчева случаят от вчера е напълно очакван заради практиката на този екип. "Директор Владимирова, нейният мъж Георги Ценев и ветеринарят д-р Пламен Василев имат дълга история. Работили са в приюти Дупница и Перник. От Община Перник получихме официален документ, в който се казва, че изпълнението на служебните задължения е недостатъчно ефективно за овладяване на популацията. Ловецът на кучета Георги Ценев има цинично и жестоко отношение към животните и трябва да му бъде забранено да работи с тях. Този официален документ беше лично предаден на кмета Илко Стоянов и въпреки него той назначи този екип", категорична е Панчева. 

Според Венцислав Кавазов има назначени хора на общински служби, които дали под давлението на техните началници ще докаже следствието, са извършвали престъпления. Очаква да се вземат предвид доказателствата и виновниците да бъдат осъдени.

Кметът на община Благоевград Илко Стоянов заяви в позиция до медиите, че срещу него е проведено активно ченгесарско тоталитарно мероприятие.

Кучетата са живи  и са били извозвани за рутинна манипулация при ветеринаря, всичко друго е спекулация.

При извършеното претърсване са установени договор с дупнишката клиника и регистър за вписване на двете кучета, както и декларация за транспорт на четириногите, които е трябвало да бъдат закарани до ветеринарния център и да бъдат върнати обратно в приюта.

От общината прилагат и договора за извършване на медицински дейности с ветеринарната клиника.

Добавени коментари

ЧОВЕК публикува:
28 Юли 2023 | 17:18
ЧОВЕК НЕ ЗНАЕ НА КОГО ДА ВЯРВА. СТРАШНО! В ГОЛЕМИТЕ ГРАДОВЕ СТАВА МНОГО СТРАШНО!!!
Емилия публикува:
28 Юли 2023 | 15:06
Ами разбира се ,че нормални,отговорни и сърцати граждани няма да стоят със скръстени ръце и да гледат как откачени и луди нарушават писани закони и вършат своите садистични и жестоки дела! Всички си плащаме данъците ,но не всички нарушаваме законите.....който ги нарушава трябва да си понесе наказанията .....тая държава заприлича на палапурдова кръчма ....луд, прост, нещастен по рождение си вее байрака на мир и спокойствие! Съд и присъди ,иначе тънем до шия в простотия, а сме в ЕС! Срам!
Dimitra Dimitrova публикува:
28 Юли 2023 | 00:32
В България никнат психопати и социопати, като гъби. Човекоподобни без никакъв морален компас се лутат безглави и гневни , убивайки всичко, което не може да се защити. Най-гнусната пасмина , коят Природата е сътворила. Да мразиш себе си , означава да мразиш всичко останало. : Хора" отгледани с тоягата , без грижа и любов, без добро домашно възпитание и обноски , без образование , без култура, безмозъчни и невежи твари, за които най-важните приоритети в жалките им животи са яденето, пиенето и ебането. Това не са хора , а примати, майнмуни, плужеци, безгръбначни... Надявам се в близкото бъдеще медицината да напредне дотолкова, че да създаде вирус, който да онищожава определени нации и народи. БълХарската сюрия да е първа в списъка за масово унищожение. Само така , животните ще намерят малко покой.
Kasira публикува:
27 Юли 2023 | 21:23
Като няма зоополиция и затвор, бай Ганю и кака Ганка няма да се променят. Селяндури прости с примитивно отношение към животните. В Турция уличните кучета и котки са обгрижват и от хората и от държавата. Бай Ганю ги трови и убива, изхвърля.ги като боклук още непрогледнали живи същества. Комшиите са в пъти по- напред от вас. Доброволците в България вършат работата на общината, добре,че са те. Прогледнали за милосърдието към нашите по- малки братя - животните. В Америка съд и ефективен затвор от 3 до 7 години за всякакво посегателство върху животните. Само бай Ганю няма скоро да се промени. Жалка картинка.
З. публикува:
14 Юли 2023 | 11:19
Хора тези коментари да си ги прибираме дома нямат логика, от улиците на Благоевград сама съм спасила и задомила 60+ кучета, и пак се връщат тези бройки след няколко месеца. Защо? Защото източникът на проблема не е решен, а това са идиотите по селата дето не си кастрират кучетата, изхвърлят ги бременни или разгонени. Буквално имам видеа как идват и ги мятат от колите. На тях обаче няма да крещите нали? Само на доброволците на които ни е писнало да събираме чуждата каша от улиците. И да няма много доброволци на място понеже повечето са някъде за лятото или по работа, за репортажа се разбра точно предишната вечер без предупреждение. Не защитаваме да седят на улиците животните, но не се прави така. Има правилен начин, с който може да се реши проблема, но на общината не им се занимава. Факт.
Бориса публикува:
14 Юли 2023 | 09:00
Като вземете да се сравнявате с Европа сте супер смешни и жалки! Вие наясно ли сте как се гледат животни в Европа и че там хората си чипират, кастрират и гледат адекватно животните? Наясно ли сте, че ако си изхвърлиш кучето или го малтретираш ще лежиш в затвора и ще платиш огромни глоби? Когато Ганьо спре да си изхвърля кучета по улиците и такива нисши твари като вас да ги малтретират, тогава проблема ще спре! Кучета не падат от небето! Селяндури мръсни.. Спрели сте с еволюцията някъде в праисторията.. Тръгнали с Европа да ми се сравняват.. Жалки твари!
Асен публикува:
14 Юли 2023 | 01:00
Бриндо, измисли нещо ново , Напоши колконвзе от Симитли, нинджи-МИНДЖИ ИПТОЧЕЕ
Песолюбец публикува:
14 Юли 2023 | 00:39
Абе дай да грабваме по един пес и да се приключва филма.Шом ги любим ша ги раним,стига сме чакали някой друг да ни свърши работата и после да му са кендзаме у устата...
хаха публикува:
13 Юли 2023 | 19:50
8 човека. 8 ЧОВЕКА ! И къв протест е това? Че аз на бира пред блока събирам повече хора, Оствете ги да си вряскат във Фейсбук тия дебелаци и откачени лелки.
мутрите на илку публикува:
13 Юли 2023 | 17:50
тези хора нямат милост, нямат срам, нямат грам морал и кмета илку стояно вместо да ги уволни ги защитава. в инспектората са побойниците на илку мутрите , кучкарите на илко лакеите, канабисите на илку диларите , жоро шкафа . колко беля направиха и сега пак са на работа при илку
Kiko публикува:
13 Юли 2023 | 17:16
Много "красавци" на тези снимки, ами вземете си ги при вас вкъщи бе щом толко ви се е затъжило. С наближаването на изборите помиярите се увеличават...
Илко публикува:
13 Юли 2023 | 16:23
Елена Миризчийска тя и друго Може
Блажко 161 публикува:
13 Юли 2023 | 14:47
Леле, тия двамата некадърни сотаджии що правят там.. като знам как са по изборите май некой е давал по нещо
Киро публикува:
13 Юли 2023 | 13:31
Гледахте ли Господари на ефира, как се пули тоя циганин.
Бай Ган публикува:
13 Юли 2023 | 13:14
Срам и позор@ Оставка и затвор!
Да публикува:
13 Юли 2023 | 12:13
Да скандала тепърва се разраства.
чете да видите публикува:
13 Юли 2023 | 12:10
Продължава практиката по превозване на бездомни кучета от съседни общини в Кюстендил. Това каза пред журналисти отговорникът за общинския приют в Кюстендил Петър Велков, предаде репортер на "Фокус“. По думите му "зареждането“ с кучета е непрекъснато. "Миналата седмица четири кучета лично аз хванах на площада. Едно от кучетата се оказа, че е от Благоевград, според чипа. Обадих се на колежката и тя ми каза, че е много учудена как това куче се е оказало в Кюстендил при условие, че то е кастрирано и върнато на центъра на Благоевград“, каза Петър Велков. Според него непрекъснато се прибират кучета, но непрекъснато идват нови. "Кучета на видима възраст около година. Това не са домашни кучета, в никакъв случай“, сподели Велков. Той посочи, че проблемът с бездомните кучета може да бъде решен, ако във всяка община има работещ приют, какъвто е този в Кюстендил. Има и лоша практика, при която дадена община сключва договор с лицензирана фирма, която трябва да извърши дейностите по залавяне, обработка и кастрация, но вместо това кучетата се залавят и се транспортират до съседен град или община.
Петя публикува:
13 Юли 2023 | 11:50
Останах с впечатлението, че кучкарите в Благоевград са в пъти повече, имайки предвид постове и реване по социални медии.
срамота публикува:
13 Юли 2023 | 11:49
Тримата Ценев,доктора и жена му na Ценев Влада която е сега управител на приюта в Благоевград бяха изгонени от Дупнишкия приют заради жестокост и заигравки с прикритите животински организации.Опитаха се да се изкарат жертви и почти им мина номера.Преди 3 дни в Кюстендил заловиха кучета с марки от Благоевград има го във фокус.
Истина е публикува:
13 Юли 2023 | 11:19
Четвърта власт пита баш шерифа на Благоевград Господин Кандев кога ще хванете дилърите които продават дрога по улиците и училища на Благоевград? Кога ще хванете вандалите които рушат частна и общинска собственост? Кога ще хванете кучкарите което внасят кучета в областния център Кога, кога, кога ? Май е риторичен въпросът не или отговора е Никога !
Dog публикува:
13 Юли 2023 | 11:09
Хубаво ги защитавате, но не им е мястото по улуците. В Европа това е недопустимо. Взимайте ги при вас!

Добавете Вашия коментар

TOP