Заради снега: Усложнена пътна обстановка и неучебен ден за няколко населени места

27 Ноември 2023 | 09:41
0 коментара
Общество
България
Заради снега: Усложнена пътна обстановка и неучебен ден за няколко населени места

Заради тежката метеорологична обстановка, бедствено положение беше обявено в редица населени места в страната, а денят е неучебен за учениците от няколко училища в страната.

Списъкът на училищата, за които днешният ден (27 ноември) е обявен за неучебен, е публикуван на сайта на МОН.

Заради усложнената зимна обстановка днес децата от над 280 училища в 13 области на страната няма да учат. 

Остава усложнена обстановката във Велико Търново, Враца, Плевен, Габрово, Силистра и Разград. Там валежите спряха, но проблеми създават снегонавяванията, съобщи пред БНР инж. Даниел Иваничков, директор на Дирекция "Поддържане на пътната инфраструктура" в АПИ. 

Ограничено е движението по пътя при село Поликраище, Великотърновско, заради снегонавявания. 

Бедствено положение беше обявено в област Разград до 10:30 ч. на 29 ноември, сряда, заради усложнената зимна обстановка, над сто населените места са без електричество, затворени ще останат училищата. Остава в сила забраната за движение в цялата Разградска област.

В Община Силистра обстановката е същата - бедствено положение и неучебен ден, но детските градини и ясли ще работят. В общините Дулово, Тутракан и Кайнарджа училищата ще останат затворени, навсякъде има населени места без ток и вода.

В Община Омургат е в сила бедствено положение за 48 часа, учениците са в принудителна ваканция.

В Община Криводол е обявено бедствено положение до вторник. Частично бедствено положение беше обявено и в община Враца.

В област Плевен все още има населени места без електрозахранване, няма вода в областния град заради липсата на ток. Днес няма да се учи в Горни Дъбник, Николаево, Садово и още 6 села.

Няма затруднения при преминаването на границите. Остават в сила обаче съветите да се пътува, само ако е необходимо. От АПИ препоръчват да се тръгва на път с подходящи зимни гуми, заредени с гориво коли и ограничена скорост. 

Добавете Вашия коментар

TOP