Загасени са 132 пожара в страната за денонощие! 16 души са ранени при катастрофи

05 Февруари 2024 | 08:43
0 коментара
Общество
България
Загасени са 132 пожара в страната за денонощие! 16 души са ранени при катастрофи

 През изминалото денонощие 16 души са ранени при катастрофи в страната, съобщи МВР. Тежките пътни инциденти са 14. Няма загинали.

В София са станали 11 леки и две тежки пътнотранспортни произшествия, трима души са ранени. 

От началото на месеца при 62 катастрофи са загинали петима души и са ранени 76. От началото на 2024 г. 40 души са загинали и 707 са ранени при 569 тежки пътни произшествия. 

Загасени са 132 пожара в страната през изминалото денонощие, съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ на сайта си.

Екипите на пожарната са реагирали на 155 сигнала за произшествия. При пожарите за денонощието няма загинали или пострадали хора. За изминалите 24 часа с преки материални щети са възникнали общо 17 пожара, шест от тях са били в жилищни сгради. Без нанесени материални щети са 115 пожара. 

Извършени са 19 спасителни дейности и помощни операции, от които три са при катастрофи. Регистрирани са четири лъжливи повиквания. 

Пътните настилки тази сутрин са предимно сухи, по високите и усойни места са мокри и са възможни заледявания, съобщи още МВР. Пътищата са обработени и проходими при зимни условия. 

По КАТ Пътна полиция и Агенция „Пътна инфраструктура“ апелират шофьорите да спазват правилата за движение, да карат внимателно, спазвайки дистанция и със съобразена скорост, да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи. Шофирането под емоции не гарантира по-кратко пътуване, но застрашава живота и здравето на всички останали, които спазват правилата.
 

Добавете Вашия коментар

TOP