Втори случай на коронавирус в Банско Ски зоната ще бъде затворена и няма да се допускат повече скиори

16 Март 2020 | 12:38
15 коментара
Общество

Ски зоната в Банско днес ще бъде затворена и няма да се допускат повече скиори. Втори случай на заразен британски гражданин в Банско бе потвърден днес, информацията съобщи на извънреден брифинг кметът на града Иван Кадев.

Заразеният мъж е на 78-годишна възраст, гражданин на Великобритания е, и от две години не е пътувал към родината си. Живее в собствен апартамент в Банско.

Заради втория случай на заразата в града, кметът Кадев свика извънредно заседание на общинския кризисен щаб, което прие и мерки за справяне с вируса в града.

На брифинга присъства и районният прокурор Ружена Кондева, която съобщи, че тъй като Великобритания доскоро не е попадала в категорията “рискова страна”, пристигащите с чартъри британски и чужди граждани не са попълвали декларации за това откъде идват и накъде отиват. Затова такива документи ще бъдат попълвани в Банско.

На основание на решенията на Централния оперативен щаб е изпратено и предписание до концесионера на ски зона Банско за нейното затваряне, което ще стане при първи възможен момент след извършване на необходимите технически дейности. Затварят се и гардеробите и заведенията на територията на ски зоната.

Готовност за дезинфекция на целия град има още от миналата седмица, а реално дезинфекциране на града ще започне днес или най-късно утре сутрин.

Кадев съобщи още, че след обявяването на извънредното положение в страната туристопотокът е спаднал от 2100 души седмично на едва 700, като половината от тях са британски граждани.

„В Банско не можем да ограничим пристигащите от екзотични дестинации чужденци, на всички тях ще бъдат раздадени декларации, които ще трябва да попълнят“, каза още кметът. Декларациите са преведени на английски език и съобщават, че в страната е въведено извънредно положение, а неспазването на властите се санкционира според Наказателния кодекс.

В Банско от днес не работи синята зона и паркирането е безплатно.

Под карантина остават 5 човека, – двама възрастни и три деца, в апартхотел в града. Късно снощи едното от децата даде положителна проба за коронавирус, а пробите на останалите четирима бяха отрицателни. 

Добавени коментари

До касапина публикува:
16 Март 2020 | 20:19
Ей касапина да ти е.ба май.ката. Кадев не е лош. Ама всичко друго е пум.ия като тебе. А Тренчев е поредната ку.рва мръс.на. Личната прост.итутка на Марешки
До Касапина публикува:
16 Март 2020 | 19:54
Ей смешник касапин ли си пръдльо ли си! Аз гласувах за Кадев за да махна Икономов! Не ми говори за Тренчев Въчкова Баненски! Това СА бивши кадри на Икономов които се скараха с него за пари и власт! Не гласувах за Кадев за да дойдат бившите служители на Икономов! А Кадев да се стегне да е мъж на място не п.тк@та на Въчкова!
Касапина публикува:
16 Март 2020 | 19:47
Какво против Тренчев? Забележки към работата му? Пишете на кмета и Въчкова, ще има проверка! Но празни приказки - не приемаме! Трнечев е професионалист, отдаден на работата си, безупречен и нищо общо с крадеца Мунин! За това е получил доверието на кмета и Въчкова! Целият екип има безупречно минало и са доказани професионалисти! А вие какви бяхте? Нещо май ни завидяхте че имаме доверието на концесионера и едрия бизнес в Банско! И че работим без проблеми с тях!
... публикува:
16 Март 2020 | 19:32
Смешко явно са ти дали много надежди че и твоя живот ще стане по добър. Добре защитаваш. Прав си сега си от тази страна и имаш дивиденти. Ама сте нагли. Мълчете си. Тренчев този смешко този дребен сметкаджия, той ли е добрия ви кадър. Пази боже
Касапина публикува:
16 Март 2020 | 19:24
А кой ще ви оправи бе, Икономовото магаре ли ? Знаете ли колко сигнали сме пуснали , знаете ли какъв батак установихме в общината! И вие ще го платите! Пишете че Въчкова била подсъдима, а осъдена ли е бе тролчета малки? Защото Икономов беше осъден! Това е вашия герой! Със златните палати! Въчкова палати има ли, Кадев? Смешковци!
... публикува:
16 Март 2020 | 19:18
Какъв екип сте вие? Клоуни това сте вие.
До касапина публикува:
16 Март 2020 | 19:16
Ти да не си обща жена всичките. Много ги защитаваш. Ей ей ей. Браво бе. Смешни.ци ска.пани вие ли ще оправите Банско бе пумио гнусна
Касапина публикува:
16 Март 2020 | 18:55
Кои сме мърши бе, пумио!? Нашият екип успя да премахне един тиранин , който тормозише целия град!!! Сега вие пишете глупости за Въчкова и Тренчев, против Еринини, против Кадев, против Баненски! А Икономов какъв беше бе??? Какви сте вие , неблагодарници! Ние ви спасихме, а ви сега ни правите мръсно!
До касапина публикува:
16 Март 2020 | 18:21
Ей пу.мяр скапан всичките сте мър.ши долни. Ще ви дойде времето. Ще почакаме ще си покаже. Не може всеки който се докопа до власт да краде да краде. Да се правят схеми изгодни за едни. А хората да мизерстват. Всички знаем кой как става кмет. Алчността ще ви погуби всичките
Касапина публикува:
16 Март 2020 | 17:28
Абе ей, внимавайте какви ги пишете, ясен ли съм? Не ми се оплаквайте от двамта братя, защото не си мислете че кмета ви дойде ей така от нищото! Искахте промяна, получихте я! Само че нищо на този свят не е безплатно, така да знаете от мен. Много хора бяха ангажирани в избора на Кадев и много задължения има след това, което е нормално! Говоря за морални задължения. Когато ви кажат, че цените на такситата се вдигат, не ропотаете а се съобразявате! Или си искате оня предишния никаквец пак да ви лъже и краде!? Когато ви кажат, че Въчкова е наредила нещо, вие изпълнявате. Защо ли? Защото без Въчкова нямаше да има Кадев за кмет! Това разбирате ли го или пак да ви обяснявам!? И никакви коментари повече по въпроса !
Иван публикува:
16 Март 2020 | 14:58
Алчността няма граници. Все бизнезмени все тарикати в това Банско. Тези алчните се знае кои са. Двамата братя и този кадето им ги придържа. Г. Бенин. Ск.апана продажна община.
Пепи публикува:
16 Март 2020 | 14:03
Целия щаб на Банско закъсня и то много. Дали е от глупост, дали защото някой голям местен бизнесмен (знаете кой) им беше казал да чакат, времето ще покаже. Вместо да обсъждате подсъдимата ви заместник кметица, поискате повече ангажимент от ръководството на общината в лицето на кмета Кадев! А че в Банско сте тарикати, такива сте. Пийте си червеното вино, яжте си кървавиците, но се стегнете и не позволявайте да ви мотаят така. Отдаване трябваше да вземете мерки, така смятам аз. Пепи
Асен публикува:
16 Март 2020 | 13:41
Държавата закъсня, не Кадев!
taksi публикува:
16 Март 2020 | 13:01
tava s taksito na 4oisovete lee sa si eba mata nema opraviq trebuva da ne gora
БИСТРИН публикува:
16 Март 2020 | 12:59
КАДЕВ ЗАКЪСНЯ С МЕРКИТЕ ТОВА НЕ ТИЕ ПОЛИЦИЯТА СЕГА ДА ВИДИШ КОН БОП ЯДЕ ЛЕ А ТАКСИМЕТРАДЖИЯТА НА ДАНЕ И ВАНЕ АКО ИМА КОРОНА ТАВА СИ Е ЗАТВОР ЗА ТЕЗИ ДЕКА НЕ ОРГАНИЗИРАТ МЕРКИТЕ

Добавете Вашия коментар

TOP