Времето в сряда: Кога се завръща лятото?

16 Август 2023 | 07:10
0 коментара
Общество
България
Времето в сряда: Кога се завръща лятото?

Днес облачността ще е променлива, преди обяд - по-често значителна, но само на отделни места ще превали дъжд. Вечерта ще превали и в Северозападна България. Ще духа слаб до умерен, в източните райони - и временно силен, североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 27° и 32°, в София - около 27°. Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за месеца - слабо ще се понижи.

Над Черноморието облачността ще е променлива, често значителна. На места, главно преди обяд ще превали дъжд. Ще продължи да духа умерен и временно силен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат 27°-30°. Температурата на морската вода е 23°-25°. Вълнението на морето ще е 4 бала.

Над планините облачността ще е променлива, преди обяд - често значителна. На места ще превали краткотраен дъжд. Ще духа силен вятър от източната четвърт. Максимална температура на височина 1200 метра - 21°, на 2000 метра - около 15°.

В четвъртък и петък ще бъде предимно слънчево. След обяд над планинските райони ще се развива купеста облачност, но вероятността за валежи е малка. Вятърът ще отслабне, ще се задържи от североизток. Максималните температури ще са между 30° и 35°.

Източник: БТА 

Добавете Вашия коментар

TOP