Внимание шофьори: Температурите падат, дъждът минава в сняг

14 Декември 2023 | 13:53
0 коментара
Общество
България
Внимание шофьори: Температурите падат, дъждът минава в сняг

От АПИ съветват шофьорите да тръгват на път с коли, подготвени за зимни условия. Прогнозата за утре- 15 декември, е за валежи от дъжд и сняг.

Предстои понижение на температурите в Северна България. Очаква се дъждът да премине в сняг, а по планинските проходи и Източна България са възможни виелици и навявания, казват от Пътната агенция, цитирани от БНТ.

Областните пътни управления следят прогнозите по райони и заедно с пътноподдържащите фирми предприемат необходимите действия. Превантивно настилките се обработват с химически вещества, сол и пясък, за да се намалят предпоставките за заледявания и хлъзгавост при падане на температурите.

Приоритет са автомагистралите, най-натоварените направления по първокласната и второкласната пътна мрежа и проходите, осигуряващи връзките между Северна и Южна България.

За повишаване безопасността на движение при необходимост е възможно да се затварят отделни участъци за обработка на трасетата с инертни материали. Там, където се налага заради силния вятър, снегонавяванията или слаба видимост е възможно трафикът да се ограничава временно до подобряване на метеорологичните условия и почистването на пътя.

Ако е необходимо е възможно временно да се ограничи в определени участъци и движението на тежкотоварните камиони, за да може снегорините да почистят трасето, да не се образуват задръствания и да се блокира движението.

Добавете Вашия коментар

TOP