Внимание: Иде адска жега!

10 Юли 2023 | 17:00
0 коментара
Общество
България
Внимание: Иде адска жега!

Слънчево и все по-горещо ще бъде в близките дни, като очакванията са в четвъртък и петък да има температури над 40°.

Слънчево ще бъде и днес, с максимални температури между 30° и 35°, Черноморието - между 27° и 30°. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад, на морския бряг - от югоизток.

Във вторник ще се задържи слънчево, в комбинация със слаб до умерен запад-северозападен вятър. Температурите ще се повишат още и максималните ще бъдат между 32° и 37°, в София - около 32°.

Предупреждение от първа степен - код жълто за опасно високи температури, стойности над 35°, е в сила в по-голямата част от страната. Има опасност и от пожари.

По Черноморието максималните температури ще бъдат около 28°-30°. Ще бъде слънчево, ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Вълнението на морето ще бъде слабо. Температурата на морската вода е 24°-26°.

Много добри условия за туризъм в планините - ще преобладава слънчево време. Ще бъде обаче ветровито, ще духа умерен до силен северозападен вятър.

Температури там също ще се повишат и максималните по най-високите върхове ще бъдат от в курортите ще са от 10 до 15 градуса.

Горещо и безоблачно ще остане времето у нас до края на седмицата, с изключение на вечерните часове в петък и през нощта срещу събота, когато на изолирани места, с по-голяма вероятност в Северна България, е възможно да превали и прегърми.

Добавете Вашия коментар

TOP