В Парка за мечки в Белица се простиха с Наташа

07 Август 2023 | 15:31
0 коментара
Общество
Благоевград
В Парка за мечки в Белица се простиха с Наташа

С натъжено сърце Ви информираме, че мечката Настася (Наташа) вече не е сред нас.
На 36 години, тя бе един от най-старите обитатели в ПАРК ЗА МЕЧКИ Белица, който се управлява от ЧЕТИРИ ЛАПИ и Фондация Бриджит Бардо. През последните години Наташа страдаше от няколко хронични здравословни проблеми. На скоро гледачите ѝ забелязаха, че мечката губи тегло и веднага ѝ беше назначен ветеринарен преглед. По време на него бе установено че, освен хроничните заболявания, тя има течност в гръдната кухина, която затруднява дишането ѝ.
Единственият начин да спрем болката ѝ беше да я пуснем да си отиде.

 

 

От пристигането си през 2009 г. Наташа живееше щастливо в Парка. Въпреки, че е бивша танцуваща мечка от Сърбия, тя успя да остави тъжното минало зад гърба си и да се радва на подходящ за вида си живот, в своя нов дом. Докато е „работила като танцуваща мечка“, Наташа е носела халка не само през носа, но и през меките тъкани на долната си челюст, което силно е повлияло на способността ѝ да приема храна и вода. Въпреки тези трудности и това, че е полусляпа, мечката се адаптира добре към новата си среда в ПАРК ЗА МЕЧКИ БЕЛИЦА.
Тя намери приятели и спокойно споделяше пространството си с тях. Заради уврежданията си обаче през последните години тя живееше сама, тъй като бе напълно сляпа, но така тя се чувстваше по-комфортно по този начин.

Щастливи сме, че успяхме да осигурим на Наташа живота, който тя наистина заслужаваше, и да преживее една невероятна трансформация. Тя беше щастлива душа и всички ние винаги ще я помним като такава.
Почивай в мир, скъпа Наташа

Добавете Вашия коментар

TOP