Трескава подготовка в Банско и с. Баня за първите гости през зимата

28 Септември 2023 | 10:03
2 коментара
Общество
Благоевград
Трескава подготовка в Банско и с. Баня за първите гости през зимата

Като много успешно отчита представянето си на туристическите борси тази година Съюзът на туристическия бизнес в Банско. Отварят се нови пазарни ниши, връщат се и стари. В момента повечето хотели и механи ремонтират базата си, за да посрещнат първите гости през зимата след един успешен летен сезон, споделя Зорка Тумбакиева. Тя очаква добър зимен сезон и се надява да има сняг. 

В близкото село Баня СПА хотелите са натоварени целогодишно. Разбира се, те също се подготвят за зимните си гости, които избират чудесното съчетание на ски и басейни с минерална вода. Тук ценим най-много българските туристи, споделя Явор Капитанов, чийто хотел наскоро получи приза за най-иновативен от Европейската СПА асоциация. 

Последствията от войната в Украйна, инфлацията и цените на горива, енергоносители и храна, създават сериозен проблем, признават хората от туристическия бранш. Феноменът - много туристи, малко печалба, си има граници, казват те. В тази ситуация най-трудно е да запази качеството на услугата, съобщава БНР.

Огромният инвестиционен интерес към СПА туризма в Баня води и до друг сериозен проблем, не само с ограничения ресурс на минералната вода, казва Явор Капитанов. 

"Очаквам хората от бранша да бъдат активни, да защитават правата и интересите си, за създаване на една добра и работеща среда. Да бъдем критични и неотстъпчиви, когато трябва, и да помагаме, когато трябва".

Не отминаваме и актуалната тема за връщането на ДДС от 9 на 20 процента в туризма. Зорка Тумбакиева смята, че ставката трябва да е диференцирана.

Добавени коментари

В Банско НИКОГА ПОВЕЧЕ герП!!! публикува:
28 Септември 2023 | 21:10
Да! Вън комунистите от Банско! Също и Мацуревото келеме,защото и то е комунистическа издънка! Нали знаете що значи "издънка"? Инезависимо,че са ни омразни комунистите-пише се "комунисТ" и "терорисТ".Ама иначе искаме да сме във властта,много знаем,много дипломи имаме,и от трибуната на НС умеем да говорим...Ама много сме-боклуци сме! Ще ви видим - иде видов ден!Ако ще ни "управляват" толкова "учени"-жална ни майчица!
БАНСКО Е ГЕРБ!!!! публикува:
28 Септември 2023 | 12:46
ВЪН КОМУНИСТИТЕ ОТ БАНСКО! МАЦУРЕВ ПОБЕДА!! ДА ПРЕИМЕНУВАМЕ ПЛОЩАД ВАПЦАРОВ НА СЛАВА УКРАИНА! БАНСКО НЕ ЖЕЛАЕ ПЛОЩАД С ИМЕ НА КОМУНИС ТЕРОРИС!

Добавете Вашия коментар

TOP