Студентите в ЮЗУ не са безразлични към темата за домашното насилие

10 Април 2024 | 11:56
0 коментара
Общество
Благоевград
Студентите в ЮЗУ не са безразлични към темата за домашното насилие

Студенти от Правно-историческия факултет и Философския факултет на Югозападния университет взеха участие в кръгла маса, посветена на проблемите на домашното насилие, предаде „Фокус“.

 

Събитието бе организирано от Студентското научно дружество при Правно-историческия факултет и Студентския съвет.

 

Форумът беше открит от декана на Правно-историческия факултет проф. д-р Габриела Белова, която поздрави участниците от името на ректорското ръководство.

Приветствия към участниците отправиха изпълнителният председател на Фондация П.У.Л.С. адвокат Мариана Евтимова и академичният наставник на научното събитие гл. ас. д-р Сузана Рангелова. Те подчертаха важността на дискутираната тема и поздравиха организаторите за инициативата.

Сред гостите на събитието бяха заместник-деканът на Правно-историческия факултет доц. д-р Николай Попов и стажант-юристът Михаела Боянова.

В рамките на кръглата маса студентите дискутираха психологическите аспекти на домашното насилие, насилието на работното място, невидимото насилие и вербалната агресия. Обсъдена беше ролята на обществото в подкрепа на жертвите на насилие.

Беше направен паралел между основните положения за защита от домашно насилие в България и в Съединените щати.

Особено внимание бе отделено и на за темата за плюсовете и минусите на Инстанбулската конвенция. Кръглата маса завърши с връчване на сертификати на участниците и благодарности за ползотворната дискусия.

Добавете Вашия коментар

TOP