Слънчево и по-топло в Сряда

26 Февруари 2020 | 07:36
0 коментара
Общество

Още по-топло ще бъде днес. Вятърът ще се усили, на места ще е поривист от югозапад. Минималните температури ще са между 1° и 6°, максималните между 16° и 21°.

В планините ще е ветровито. Ще духа силен, по високите и открити части до бурен югозападен вятър. Облачността ще е разкъсана, след обяд - предимно значителна, но ще е без валежи. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 11°, на 2000 метра - около 4°.

На морето ще има разкъсана облачност,следобед - значителна, но няма да вали. Ще е ветровито с умерен до силен поривист вятър. Максималните температури ще са 17° - 19°.

През нощта срещу четвъртък облачността ще се вплътни и в четвъртък ще бъде предимно облачно. По преминаващ студен атмосферен фронт от запад на изток ще има валежи, предимно от дъжд, в районите с надморска височина над 800-900 метра - от сняг. Възможни са и гръмотевици. 

Вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили. Температурите ще са в широки граници - от 5°-6° на места в Западна България до 15°-16° в източните райони, където преди обяд вятърът ще е все още югозападен. 

След обяд и през нощта срещу петък от югозапад валежите ще спират, облачността временно ще се разкъса. В петък сутринта все още на отделни места в източните райони е възможно да превалява слабо, а през деня на места в Западна България отново е възможно да превали. Облачността ще бъде променлива. Вятърът постепенно ще отслабне. Дневните температури и в югоизточните райони ще се понижат.

Всичко за времето у нас и по света можете да намерите на Sinoptik.bg

Добавете Вашия коментар

TOP