Слънчево и горещо време в следващите дни с температури над 35°

22 Септември 2023 | 14:07
0 коментара
Общество
България
Слънчево и горещо време в следващите дни с температури над 35°

Слънчево време и температури между 28° и 33° ни очакват днес, в София - около 29°. Повече облаци ще има в планинските райони, но само на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток, в Източна България - до умерен от юг-югоизток.

През нощта ще бъде ясно и тихо. Минималните температури ще са между 15° и 20°, в София – около 16°. Утре, точно в 9:50 часа посрещаме есенното равноденствие и започва астрономическата есен. Ще бъде слънчево и горещо. Дневните температури още ще се повишат, в сравнение с днес и максималните ще бъдат между 32° и 37°, в София – около 33°. Ще духа слаб, в източните райони до умерен вятър от юг.

И по Черноморието ще бъде слънчево. Максималните температури там ще са между 25° и 27°. Температурата на морската вода е 23°-25°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Чудесно време и в планините - ще бъде слънчево, в комбинация с умерен юг-югозападен вятър. Максималните температури и там ще се повишат и в курортите ще са от 21 градуса на Алеко, до 29 в Банско. В Боровец и Пампорово - около 27-28.

В неделя над източната половина от страната ще се задържи слънчево и горещо с температури на места до 33°-35°. Над Западна България ще се заоблачи и на места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици, а температурите ще се понижат с 4-5 градуса. В началото на новата седмица ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, по-значителни над южната половина от страната

Добавете Вашия коментар

TOP