След 5 г. блокаж медийният магнат Георги Илиев влезе във владение на боулинга в Благоевград

24 Януари 2023 | 13:01
0 коментара
Бизнес
След 5 г. блокаж медийният магнат Георги Илиев влезе във владение на боулинга в Благоевград

След близо 5-годишен блокаж, медийният магнат Георги Илиев най- после ще бъде въведен във владение на боулинга в Благоевград. Въводът е обявен за 30 януари от частния съдебен изпълнител Георги Цеклеов. Припомняме, че заради задължения към банките срещу дружеството, собственик на боулинга, „Корона България“ АД през 2016 г. е образувано изпълнително дело. Имотът е обявен за публична продан от частния съдебен изпълнител Борис Велинов на 9 март 2018 г. между „Райфайзенбанк (България)“ ЕАД и Георги Илиев е подписан договор за цесия в размер на 365 000 евро.

По силата на договора той купува всички вземания на банката срещу кредитополучателя „Корона България“ АД, представлявано от Кирил Анзов, и срещу поръчителите Кирил Анзов, Атанас Пашалиев и „Бултера Строй Груп“ ЕООД, чийто собственик е също Кирил Анзов. Така Георги Илиев замества като взискател банката по изп. дело № 425 по описа за 2016 г. на ЧСИ Борис Велинов. Независимо от огромната цена, която изплаща за цесията, той не е въведен в имота от съдия-изпълнител и към момента.

 Другата седмица в заключения боулинг влиза във владение новият собственик

„Скандалното протакане е заради целенасочени действия от страна на ЧСИ Борис Велинов, на длъжника и други взискатели“, обясни преди време за „Струма“ адвокат Маринов. „Непрекъснато се водят някакви съдебни дела от страна на дружеството, обжалват, нямат пари, а искат още да са собственици. Просто се тупка топката и не съм допуснат до имота. От това губя не само аз, а и градът, тъй като проектите ми за търговско развитие са стопирани, а всяко идване на нови фирми е крачка напред”, коментира Георги Илиев.

Сега всички съдебни дела са приключили в негова полза и вече няма пречки да бъде реализиран въводът му във владение. Дотогава от помещението трябва да бъде изнесено движимото имущество, за да може новият собственик да влезе „на чисто“. От стъклените витрини на заключения от 7 години обект се вижда, че боулинг оборудването е изнесено и са останали само стари столове, показа проверка на „Струма“.

Припомняме, че в продължение на години сградата се руши, покривът протече и се превърна в грозна руина, нашарена с графити. Мястото, което е на няколко метра от фонтаните и общината, периодично е обект на вандалски прояви. Миналата година крадци разбиха стъклената витрина и по думите на бизнесмена Кирил Анзов липсват 4 монитора, боулинг оборудване и озвучителна техника./Струма/

Добавете Вашия коментар

TOP