Ръководството на община Кресна с изявление във връзка с кражба на интелектуална собственост

03 Януари 2024 | 14:43
0 коментара
Общество
Благоевград
Ръководството на община Кресна с изявление във връзка с кражба на интелектуална собственост
Проектантска фирма открадна проекта за развитието на бившия пионерски лагер в местността „Върбите“ в Пирин планина. Това става ясно от изявлението на ръководството на община Кресна, която е възложител на инвестиционното намерение.
Ето и цялото изявление:
Във връзка с разразилия се скандал, свързан с използването от фирма ГРИЙН СЪРВИС на интелектуална собственост, притежание на община Кресна, уведомяваме нашите съграждани, че незаконно използваните визуализации на лагера в местността „Върбите“ (Синаница) вече са свалени от страницата на фирмата-плагиат с управител Ивайло Стефанов. Прилагаме съответните екранни копия, от които може да се види състоянието на тяхната страница преди и след като бяха уведомени за извършеното противозаконно действие.

В допълнение прилагаме изявлението на д-р. арх.Анета Славова, Управител на „Интегра Консулт Проект“. Фирмата е изготвила проекта за лагера и показаните преди Нова година на страницата на „Обединени за Кресна“ визуализации.
За нас, с премахването на изображенията от страницата на ГРИЙН СЪРВИС случаят е приключен, но, както отбелязахме по-рано, д-р. арх.Анета Славова, Управител на „Интегра Консулт Проект“, като автор на проекта и визуализациите на нашия лагер, си запазва правото да предприеме допълнителни действия против грубото плагиатство на фирма ГРИЙН СЪРВИС.
Бихме искали да отбележим още възмутителното поведение на „шепата амбициозни празнодумци, без политическа подкрепа и бъдеще“, около г-н Тодор Гюрев, които не само не се посвениха да раздухат скандал по непроверени факти тези дни, но за миг не се усъмниха, че правото е на страната на фирма ГРИЙН СЪРВИС и непрекъснато навеждаха хората към заключението, че община Кресна е крадецът. Това е отвратителен акт, който говори за липса на всякакво чувство за принадлежност към нашата общност и по същество е подло намерение да бъдат осквернени на всяка цена нейните чест и достойнство. Отделно от това е напълно неприемливо да злорадстваш срещу действията на законно избраните органи на местна власт в община Кресна, като използваш непроверени/лъжливи „факти“ и целенасочено се стремиш да урониш техния авторитет.
 

Добавете Вашия коментар

TOP