Прогноза за времето на 30 януари

30 Януари 2022 | 09:10
0 коментара
Общество
Прогноза за времето на 30 януари

Предупреждение от първа степен, код жълто, за опасно силни пориви на вятъра със скорост до 80 км/ч в голяма част от Северна България, както и в западните части на Горнотракийската низина, обяви за днес Националният институт за хидрология и метеорология.

Опасно силен вятър се очаква в областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Пловдив, Пазарджик, Габрово, Велико Търново, Търговище, Русе, Разград, Силистра и Шумен.

Сутринта минималните температури достигнаха до минус 10°, в София - около минус 8°

През деня облачността ще е променлива, след обяд - по-често значителна и на отделни места в планините, планинските и североизточните райони ще превали слабо.

Около обяд вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще се усили и ще е умерен, в Дунавската равнина и западната част на Горнотракийската низина - временно силен. Преобладаващите максимални температури ще са между 6° до 11°, в София 5°-6°.

Над Черноморието облачността ще е променлива, по-често значителна и на отделни места по Северното Черноморие ще превали слаб дъжд. Вятърът ще се усили и ще е умерен, временно и силен от запад-северозапад. Максималните температури ще са 5°-7°. Температура на морската вода 5°-7°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините облачността ще е по-често значителна и на отделни места, главно след обяд в масивите в Западна България ще има слаби валежи от сняг. Ще е ветровито със силен, временно и бурен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 0°, на 2000 метра - около минус 5°.

 

Добавете Вашия коментар

TOP