„Пирин“ - Благоевград посреща „Левски“ днес на стадион "Христо Ботев"

22 Ноември 2015 | 10:21
0 коментара
Спорт
Пирин  - Благоевград посреща  Левски  днес на стадион Христо Ботев

„Пирин“ Благоевград посреща „Левски“ в мач от 16-ия кръг на „А“ група. Двата тима заемат коренно противоположни позиции в таблицата за класиране. "Сините" от София са лидери в подреждането с актив от 31 точки, а Пирин са последни. Благоевградчани нямат успех в първенството и са последни с актив от 6 точки.

Стойчо Стоев беше предпазлив преди двубоя и предупреди играчите си, че няма да им е никак лесно срещу Пирин, който под ръководството на новия наставник Наджи Шенсой се преобрази. Левски е в серия от девет мача без поражение, а днес очакванията на всички фенове на "сините" е тя да продължи.

Пирин е непредсказуем отбор, но проблемите идват от атаката, тъй като футболистите от южния град не успяват да реализират головите ситуации пред съперниковите врати, а това създава главоболия в мачовете.

Наставникът на „орлетата“ Наджи Шенсой определи мачът като изключително важен за отбора му.

„Няма никакво значение, че играят първият и последният. За нас мачът с „Левски“ е от много голямо значение и мисля, че, дори „сините“ да загубят точки в Благоевград, има къде да наваксат. За нас обаче това не е така и евентуални точки срещу „Левски“ са ни нужни като хляб. Мисля, че имаме и сили, и възможности да спечелим този мач. След като направихме равен и на „Герена“ може да спечелим точки и у дома“, каза в традиционната пресконференция преди мача Шенсой.

„Пирин“ нямат контузени и наказани в състава за мача. В строя вече са и капитанът Юлиян Попев и бързоногия Тони Тасев, който лекуваше счупена ключица. Шенсой уточни, че младежкият национал ще бъде в групата за мача, но тъй като му липсва игрова практика, ще се преценява спрямо ситуацията дали ще играе.

 

Предполага се, че Пирин ще играе на контраатаки в търсене на изненада, а 12-ият играч на домакините се очаква да е публиката на стадион "Христо Ботев".

Добавете Вашия коментар

TOP