Очаква ни опасно горещо време в сряда! Термометърът ще достигне 38 градуса

12 Юли 2023 | 06:36
0 коментара
Общество
България
Очаква ни опасно горещо време в сряда! Термометърът ще достигне 38 градуса

В сряда ще е слънчево, около и след обяд - горещо. Ще духа слаб източен вятър. Максималните температури ще бъдат между 33° и 38°, в София - около 33°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще бъдат 26°-28°. Температурата на морската вода е 24°-26°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево, след обяд над Рило-Родопския масив с временни увеличения на облачността. Ще духа умерен, по високите части временно силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 28°, на 2000 метра - около 20°.

В четвъртък времето ще бъде слънчево и горещо, с максимални температури в повечето места между 35° и 40°. 

В петък ще премине размит студен атмосферен фронт. Вятърът ще се ориентира от северозапад и в Дунавската равнина ще е до умерен. От запад на изток ще има временни увеличения на облачността, по-значителни над Северна България, но само на изолирани места ще прегърми, възможно е и да превали. В крайните югозападни райони и Горнотракийската низина все още ще има максимални температури около 40°, в останалата част от страната ще са с 5-6° по-ниски.

Жълти кодове за потенциално опасно време са обявени за почти цялата страна. Това сочи картата на НИМХ. 

Жълт код за високи температури е обявен в областите: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Ловеч, Русе, Търговище, Разград, Шумен, Силистра, Добрич, Варна, Бургас, Сливен, Ямбол, Стара Загора, Хасково, Кърджали, Пловдив, Пазарджик, Благоевград, Кюстендил.

Пълната прогноза за времето в страната четете в Sinoptik

Източник: БТА/НИМХ 

Добавете Вашия коментар

TOP