Общо 83 пожара са потушени в страната през последното денонощие

09 Април 2024 | 10:18
0 коментара
Общество
България
Общо 83 пожара са потушени в страната през последното денонощие

Общо 83 пожара са потушени в страната през последното денонощие. Това съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) на сайта си. Информацията е актуална към 6:00 ч. тази сутрин. Звената за ПБЗН са реагирали на 106 сигнала за произшествия.

При пожарите за изминалите 24 часа са пострадали двама души. 

На 8 април в 14:53 ч. е получен сигнал за пожар на къща в кв. „Каменина“ в Перник. При пожара е пострадал мъж на 72 г., който е вдишал дим и токсични пари. Транспортиран е от екип на Център за спешна медицинска помощ - Перник. Причината за възникване на пожара е неправилно използване на нагревателни уреди. 

В 18:20 ч. на 8 април е получено съобщение за горяща газова бутилка в апартамент в Троян. При пожара е пострадала жена на 77 г., която при опит за гасене на запалената бутилка е получила термични рани на едната ръка. Жената е прегледана от спешни медици от Троян. Причината за инцидента е техническа неизправност на газова бутилка.

За денонощието с преки материални щети са възникнали 21 пожара, осем от които в жилищни сгради. Без нанесени материални щети са 62 от пожарите. Извършени са 20 спасителни дейности и помощни операции, от които две при катастрофи. БТА

Добавете Вашия коментар

TOP