Общински съвет прие с единодушие Бюджет 2024 на община Разлог

16 Февруари 2024 | 08:16
0 коментара
Общество
Благоевград
Общински съвет прие с единодушие Бюджет 2024 на община Разлог
На вчерашното си редовно заседание Общински съвет-Разлог прие с единодушие Бюджет 2024 на община Разлог
За настоящата година общият размер на планираните постъпления - Приходи, трансфери и Финансиране е в размер на 42 861 149 лева, като Община Разлог отчита приходна част от данъчни и неданъчни приходи в общ размер на 11 293 483 лева, при планирани за изминалата година - 10 367 900 лева.
През настоящата година в бюджета са предвидени допълните средства за образование, култура, спорт, социални дейности, развитие на туризма, като новият момент обхваща наличието на допълнителен финансов ресурс, предназначен за изпълнение на приоритетни проекти по Инвестиционна програма за общински проекти.

За подобряване на общинската инфраструктура и качество на живот на общината през 2024-та година разполага с ресурс, одобрен от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, за “Изграждане на многофункционална спортна зала в град Разлог”, “Аварийна подмяна на захранващ водопровод на с. Годлево”, “Корекция на р. Бяла река - I участък”, “Обществена баня в село Баня”, “Изграждане и ремонт на водопроводна, канализационна и улична мрежа на територията на община Разлог”, както и “реконструкция на площадно и пешеходно пространство в град Разлог”.

Община Разлог насочва своята финансова политика през годината също към социалните услуги и здравеоопазването.

Добавете Вашия коментар

TOP