Община Кюстендил спечели близо 600 хил. лв. по програма за основен ремонт на спортните площадки

19 Февруари 2024 | 22:48
0 коментара
Общество
България
Община Кюстендил спечели близо 600 хил. лв. по програма за основен ремонт на спортните площадки

Община Кюстендил продължава политиката си за обновяване на спортната училищна база и осигуряване на подходящи условия за спорт на децата. Предстои в седем училища да бъдат обновени съществуващите спортни площадки, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. Общата сума за това е в размер на близо 600 хил. лв., а средствата са осигурени по Програмата за изграждане и основен ремонт на спортни площадки и физкултурни салони в държавните и общинските училища за периода 2024 - 2027 г. 

Одобрените за финансиране проекти са в Професионалната техническа гимназия "Джон Атанасов“, където ще бъде извършен ремонт на съществуващата спортна площадка за 72 хил. лв., в Шесто основно училище "Свети Паисий Хилендарски" - 99 646 лв. за ремонт на площадката, в Основно училище "Св. Св. Кирил и Методий" ще бъдат ремонтирани площадките за 73 200 лв., в Езиковата гимназия "Д-р Петър Берон"- за  99 099 лв., в Професионалната гимназия по селско стопанство "Св. Климент Охридски"- за 99 641 лв., в Природоматематическата гимназия "Проф. Емануил Иванов - за 99 991 лв. и в Началното училище "Св. Св. Кирил и Методий" в с. Раждавица - за 52 хил. лв.

Припомняме, че в повече от 370 училища в страната предстои да бъдат построени нови или изцяло обновени съществуващите спортни площадки по програма на Министерството на образованието и науката. Целта на тази програма е подобряване на спортната култура и физическото възпитание в училищата, чрез предприемането на мерки, които да доведат до изграждане, разширяване и модернизиране на спортната база на училищата и създаване на условия за пълноценното ѝ използване за физическо възпитание и спорт от учениците, както за провеждане на редовните часове, така и на дейности извън учебния план.БТА/Елица Иванова

Добавете Вашия коментар

TOP