ОбС-Петрич заседава на 15 февруари

13 Февруари 2024 | 20:07
0 коментара
Общество
Благоевград
ОбС-Петрич заседава на 15 февруари

Бюджета на общината, както и предложение за структурата на Общинската администрация и броя на кметските наместници, ще гласуват общинските съветници на следващото редовно заседание на Общински съвет (ОбС) - Петрич. То ще бъде на 15 февруари от 13:30 часа в заседателната зала на Общината. В дневния ред са включени 54 точки, каза днес пред медиите председателят на ОбС – Петрич инж. Светла Данаилова. 

В точките е заложено и приемане на правилник за организацията и дейността на ОбС и взаимодействието с Общинската администрация, посочи председателят. Има и предложение, с което Общинският съвет да даде съгласие за разработване на съвместен проект с общините Сандански и Струмяни, свързан с аквакултури, допълни тя. 

Приемането на общинския бюджет за 2024 година е сред важните точки, посочи председателят. По време на публичното обсъждане на бюджета на 26 януари стана известно, че общата рамката е в размер на 78 494 801 лева, като предвидените средства за делегирани от държавата дейности са 50 223 086 лева, а за местни дейности - 28 261 715 лева. Заложените приходи – имуществени, данъчни и неданъчни са в размер на 13 430 000 лева, а целевите средства за капиталови разходи през 2024 година са 3 844 800 лева. На обсъждането стана известно, че се предвиждат 130 хил. лева за помощи по решение на Общинския съвет. 

Данаилова посочи, че в дневния ред на третото заседание на ОбС - Петрич са включени и няколко предложения за безлихвени заеми, които са свързани с финансиране на социални дейности по 4 проекта до верифициране на разходите по тях.

Има и предложението за структурата на Община Петрич, като то предвижда увеличаване на броя на заместник-кметовете с още един по дигитализацията, без това да променя числеността на персонала, както и предложение, с което се определя броя на кметските наместници - общо 10, допълни Данаилова. 

Другите предложения, които също са важни по отношение на политиката на Община Петрич, свързана с придобиване и разпореждане с общинските имоти, са стратегията и програмата в тази посока. Имаме няколко предложения, които са свързани с преобразуване на публична в частна общинска собственост – общо 28 инвестиционни предложения. Има и няколко прекратявания на съсобственост, каза председателят. БТА/Евелина Митрева, снимка:Красимир Николов

Добавете Вашия коментар

TOP