Нови животни ще щъкат в зоокът в новия парк в Разлог

15 Февруари 2024 | 10:08
0 коментара
Общество
Благоевград
Нови животни ще щъкат в зоокът в новия парк в Разлог
Dлпаки, сърни и елени, кози и овце, магарета и фазани ще бродят в зоната за животни в новия парк, който искат да оформят от община Разлог. Мястото за отдих и разходки ще има зоокът, а от местната администрация очакват разрешение зелена светлина за него.

Планира се новият парк да бъде новата туристическа атракция в курортната община. Припомняме, че през октомври беше направена първата копка на новото място за отдих. В момента се очаква одобрение от РИОСВ за зоокъта. Панирано е той да бъде с площ от 5 800 кв.м.

За всеки вид животно е предвидено да се изгради постройка с навес с размери 8 на 8 м. Под единия навес ще бъдат елените и сърните, другата двойка ще са козите и овцете. Под втория ще се подслонят алпаките и магаретата. Зоокътът ще бъде ограден с ограда и ще има два входа.

Зоната за алпаки ще бъде от 1500 м, за сърни и елени 1600 кв.м, за козите и овцете 1285 кв.м, за магаретата 1080 кв.м. и за фазани 220 кв.м. Към зоокъта ще се изгради търговски обект за продажба на кафе, закуски и сувенири с 8 места за сядане и склад. Ще има и паркинг с 9 места.

А иначе целият парк ще бъде с площ от 17 500 кв. Той е част от по- голям имот, отреден за спортна, културна и развлекателна атракция- парк Разлог.

При първата копка по изграждането на парка беше съобщено, че на място ще се оформят зони за групови занимания, пикник, спорт, както и различни атракции за деца и възрастни. Освен зоокъта ще има и амфитеатър.

Всичко ще бъде изградено с естествени материали – дърво и камък в съществуващата борова гора.

Добавете Вашия коментар

TOP