Нов дом за семейството с изгорялата къща в Гърмен

23 Януари 2024 | 14:22
0 коментара
Общество
Благоевград
Нов дом за семейството с изгорялата къща в Гърмен

Изцяло нова къща от руините вдигат добротворци в гоцеделчевското село Гърмен. Новият дом на Йорданка и нейната майка Елена е съграден от пепелището на пожара, който оставя семейството без дом на улицата.

Двете остават без покрив в последните дни на април м.г., когато късо съединение подпалва дома им и го изпепелява. За минути от къщата остават само зидове и отломки.

Местните хора бързо се организират помежду си и благодарение на множество дарения и самоинициативи започва изграждането наново на изгорялата къща от бригадата на майстора Николай Бусаров.

В първия месец на новата година, или по-малко от 9 месеца след огнената стихия, семейството вече има нова обзаведена къща, в която живеят

„Цяло чудо е, че сме още живи! Вероятно бойлерът е гръмнал и изпепели наследствената ни къща. Успяхме да избягаме навън и останахме само с дрехите на гърба и телефоните, с които търсим помощ“, сподели пред „България Днес“ дъщерята Йорданка Щерева.

Двете са приютени от брата на Елена, а помощта, която получават от местните хора, казват, че никога няма да забравят.

„Огромно благодаря на всички, които ни помагат! Животът ни се преобърна за минути. Хубавото е, че всичко се случи в един съботен следобед, а не през нощта, иначе можеше и да не си говорим сега“, казва още Йорданка.

Добавете Вашия коментар

TOP