Над 40-градусова жега очаква Благоевград днес

04 Август 2023 | 09:45
0 коментара
Общество
Благоевград
Над 40-градусова жега очаква Благоевград днес
За десет области е обявен оранжев код за високи температури днес. Живакът в термометрите ще премине 40 градуса в районите на: Пловдив, Пазарджик, Стара Загора, Благоевград, Кърджали, Хасково, Ямбол, Плевен, Велико Търново и Русе. Това показва справка на страницата на НИМХ.

За останалата част от страната предупреждението е от първа степен. Очакваните стойности са до 38 градуса.

Днес ще бъде предимно слънчево и горещо. След обяд главно в планините в Западна България ще е с купеста, на изолирани места и купесто-дъждовна облачност и там ще превали, възможно е и да прегърми. Ще духа слаб, след обяд до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 36° и 41°, по-ниски в крайните източни райони, в София - около 36°.

В планините ще бъде предимно слънчево. След обяд в масивите от Западна България ще е с купеста, на изолирани места и купесто-дъждовна облачност и там ще превали, възможно е и да прегърми. Ще духа предимно умерен вятър от юг-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 30°, на 2000 метра - около 23°.

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 26° и 31°. Температурата на морската вода е 24°-26°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Добавете Вашия коментар

TOP