Коледа без сняг, студ за Нова година

18 Декември 2020 | 11:36
0 коментара
Общество

Ще посрещнем топла Коледа, а за Нова година се очаква застудяване. Това каза в „Денят започва“ по БНТ синоптикът Анастасия Стойчева.

Категорично мога да кажа, че за Рождество Христово валежи няма да има и температурите ще са по-високи от обичайните за декември, добави тя. 

Има съществена вероятност за валежи в края на годината, прогнозира синоптикът.

„Въздушни маси от северната част на Африка носят топъл въздух и над Балканския полуостров. Всички по-активни атмосферни процеси ще останат на северозапад и на север от нас. Затова ще имаме една топла Коледа. Времето в планините ще е слънчево“, добави тя. 

Очаква се минималните температури да са между 0° и 5°, максималните – 5° и 10°, а в районите, където има по-трайна мъгла, ще са малко по-ниски.

Около Нова година ще е доста по-хладно в сравнение с времето по Коледа. Минималните температури ще са между -5° и 0°, а максималните между 0° и 5°.

В периода 28 декември – 3 януари се очаква застудяване от северозапад, но в южните райони на страната ще остане с температури трудно предполагащи да има сняг.

Валежи от сняг ще има най-вече в Северозападна България и в планините в Рило-родопската област, а в югоизточните райони валежите ще са от дъжд.

Добавете Вашия коментар

TOP