Коце Маца празнува с комитите

20 Ноември 2023 | 13:35
1 коментара
Общество
Благоевград
Коце Маца празнува с комитите

Петричкият бизнесмен Костадин Хаджииванов, наричан Коце Маца, празнува 100 години на ФК "Беласица". 

Издирваният години наред за пране на пари и черно тото, се завърна в на стадиона в южния град, приветстван от "комитите", съобщиха за Еновина. Петричани помнят, че по времето на Хаджииванов футболният клуб беше на шесто място в "А" група. Вчера той получи и почетен плакет.

За него отдавна се говори, че живее съвсем свободно в Гърция и често е в Петрич. Вероятно никой вече не го търси за неплатени данъци в размер на 1,3 милиона лева.

Проблемите на Коце Маца започнаха през 2008 година, когато съдът в германския град Аугсбург го призна за виновен по обвинение в укриване на данъци. Негови тирове са изловени да превозват цигари без бандерол. Той така и не влезе в затвора, а се отървава с условна присъда. След това Хаджииванов изчезна безследно.

На вековния юбилей на петричкия клуб, бившият футболен бос и експредседател на ОбС през годините, се включи в празничната фиеста на Царя. Вчера бе проведено шествие, а след това изигран приятелски мач между "Беласица"-Петрич и "Беласица" - Струмица.

Почетният гражданин на Петрич Серафим Бързаков - два пъти световен шампион и олимпийски шампион по борба, изпълни началният удар на мача, завършил 2:2.

Стотици привърженици на бяло-червените се включиха и в юбилейно шествие от площада до НСБ „Цар Самуил“. Хиляди заедно скандираха името на БЕЛА. Там присъстваха знакови за гордата история на футбола в Петрич лица – футболисти, треньори, президенти в различните времена. Кметът Димитър Бръчков поздрави емоционално футболната общественост на Петрич.

„Да пребъде футболната ни история, да пребъде нашия футболен клуб! Честити ни 100 години история! Честит ни ВЕКОВЕН БЕЛАСИЦА“, каза кметът Димитър Бръчков, подчертавайки че днес БЕЛА е в своя дом – на ЦАРЯ.

Представени бяха всички формации на Детско-юношеската школа на ОФК „Беласица“, включително и първата - момичета. Новото поколение се подреди в средата на зеления терен, изписвайки цифрата 100.

Връчени бяха юбилейни почетни плакети на Светослав Русинов – изпълнителен директор на НСБ ЕАД; Efbet – основен спонсор на отбора, на Йордан Попов – капитан на отбора с най-добрите резултати в А група.

Отличие получиха още Георги Петров – капитан на отбора, Иван Златински, Ташко Сульотов – дългогодишен спортен журналист. Специален плакет заслужено беше връчен и на Николай Чаракчиев – фен на отбора, който не е пропуснал от 39 години домакински мач любимия отбор. \enovina

Добавени коментари

Мико публикува:
20 Ноември 2023 | 22:43
А за Коце Маце няма ли отличие? Че той толкоз години се кри като партизанин!

Добавете Вашия коментар

TOP