Кметът на Благоевград Методи Байкушев: В Струмско ще изградим нов модерен парк с подземен паркинг

22 Април 2024 | 07:41
4 коментара
Общество
Благоевград
Кметът на Благоевград Методи Байкушев: В Струмско ще изградим нов модерен парк с подземен паркинг
Няколко дни след посещението ми в ж.к. "Струмско", с представители от квартала се срещнахме отново в кметския кабинет.
 Няма да строим общински жилища и социален комплекс в района. Това решение взехме заедно, след като обсъдихме всички аргументи. Хората от квартала имат нужда от зелени площи, места за отдих и спорт, а най-вече от детски площадки.

Затова с екипа ми ще работим за изграждане на нов модерен парк в квартала с подземен паркинг под него. Ще кандидатстваме за финансиране по европейската програма "Развитие на регионите". Ако проектът бъде одобрен, паркингът ще облекчи трафика, ще освободи пространство и ще ни позволи да превърнем "кафявите петна" в приятни междублокови пространства. Освен това за периода на устойчивост паркингът ще бъде безплатен за гражданите - такова е условието на програмата.

Живеещите в един от най-големите квартали на Благоевград заслужават да имат по-добри условия и по-добра градска среда. Община Благоевград ще търси други подходящи терени за сгради за социални услуги и общински жилища, които са от голяма важност за уязвимите групи и хората в неравностойно положение.

 Благодаря на представителите от жк. Струмско за конструктивния разговор!
 Когато гражданското общество е будно, всяка община може да върви напред.
 Изпълнявам обещанието си за провеждане срещи във всички квартали и селата в общината. Вече посетих Церово, Еленово, Изгрев и Струмско. Продължаваме, защото #благоевградможе.

Добавени коментари

Иво публикува:
27 Април 2024 | 20:08
Този с черния костюм прилича на сериен убиец
Гост публикува:
22 Април 2024 | 21:48
Паркинг е необходим пред общинската болница!!!
гражданин публикува:
22 Април 2024 | 18:09
До Иван!!! Господине все сте недоволни!!! Защо ли? Дайте да се направи нещо и този град да стане привлекателен за живеене! Вече се вижда някаква промяна нека да оставим тези хора да работят !!! Занемариха града 30 год ! Направиха се и някой добри неща ,саниране например!!'
Иван публикува:
22 Април 2024 | 13:28
Пак ще харчим пари от данекоплаците без разум и смисъл .....В ЦЕНТЪРА НА ГРАДА ИМА НУЖДА ......

Добавете Вашия коментар

TOP