Кметът Методи Байкушев по време на среща за акредитация на специалностите „Медицинска сестра“ и „Акушерка“ към ЮЗУ: Имате решителната и категорична подкрепа на Община Благоевград

22 Ноември 2023 | 08:28
0 коментара
Общество
Благоевград
Кметът Методи Байкушев по време на среща за акредитация на специалностите  Медицинска сестра  и  Акушерка  към ЮЗУ: Имате решителната и категорична подкрепа на Община Благоевград
Кметът на Благоевград Методи Байкушев присъства на работна среща между преподаватели и ръководители на здравни заведения във връзка с предстоящата акредитация на специалностите „Медицинска сестра“ и „Акушерка“ към Факултет „Обществено здраве, здравни грижи и спорт“ в ЮЗУ. Тя се проведе в сградата на I УК към Югозападен университет „Неофит Рилски“.

По време на срещата той подчерта огромната роля на преподавателите за подготовката на кадри в сферата на здравеопазването.

„Искам да изразя от името на Община Благоевград решителна подкрепа към катедра „Здравни грижи“. Запознат съм с острия недостиг на специалисти, наясно съм и че медицината не може да съществува като услуга без да имаме полаганите грижи от медицинските сестри и акушерите“, каза кметът Байкушев.

Добавете Вашия коментар

TOP