Кметът М.Байкушев на среща с началниците на отделения в МБАЛ Благоевград:Предложението д-р М.Спасов да оглави болницата е мое

11 Януари 2024 | 15:36
4 коментара
Общество
Благоевград
Кметът М.Байкушев на среща с началниците на отделения в МБАЛ Благоевград:Предложението д-р М.Спасов да оглави болницата е мое
Кметът на Благоевград Методи Байкушев се срещна с шефовете на болничните отделения, за да обсъдят ситуацията в здравното заведение и споровете около това, кой да оглави най-голямата болница в Пиринско. По време на срещата градоначалникът е бил категоричен, че няма да се подаде на ултиматуми, поставени от болничните шефове, че ако бъде назначен д-р Михаил Спасов, началниците на отделения вкупом ще напуснат.

Кметът е потвърдил, както вече писахме, че предложението д-р Спасов да е начело на здравното заведение, е негово и произтича от добрата експертиза на доктора, която кметът е проучил. Освен това, по време на предизборната кампания, кандидатът за кмет М. Байкушев, обеща реформи в местното здравеопазване и разчита да ги проведе с д-р Спасов, който беше от кандидат-съветническата листа на "Продължаваме промяната".

Д-р Спасов често придружаваше М. Байкушев в предизборните му срещи, говорейки за вижданията си около подобряване на здравеопазването в областния център. Присъстващите на срещата шефове на отделения са заявили категоричната си позиция, че начело на МБАЛ трябва да бъде лекар от местната болница и се обединили около имената на д-р Кондев, д-р Димитров и д-р Вакашински. Случващото се в момента в държавната болницата е прецедент.

За първи път лекари и кмет спорят около управлението. За първи път намесата на политика в здравното заведение е така видима. Д-р Михаил Спасов от "Продължаваме промяната" е предложение на неговия съпартиец Методи Байкушев, д-р Кондев е предложение на "Демократична България". Между тези две кандидатури е и основната битка за управлението на болницата.

И докато атовете се "ритат", страдат лекари и пациенти в МБАЛ. Бъдещето на болницата е крайно неясно, а кризата в кадрите и фанансите започва да се усеща повсеместно. Напрежение има в почти всички болнични отделения, които се задъхват от липса на кадри, няма достатъчно лекари, няма и медицински персонал, което бе сред основните проблеми, които бившият директор, покойният д-р Огнян Митев, споделяше.

С цената на компромиси, той успяваше да задържи кадрите си, и да спести на пациентите неволите около безпаричието и ежедневния недостиг на финансови средства за консумативи и лекарства.

Ако здравният министър Хинков сложи начело д-р Спасов и шефовете на отделения изпълнят заканата си, и напуснат болницата, ще се създаде хаос, от който новият диретор трудно ще излезе, коментират работещи в здравното заведение.\struma.com

Добавени коментари

Иван публикува:
12 Януари 2024 | 11:50
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти поефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----- https://do.my/xbio
Николина публикува:
12 Януари 2024 | 06:48
Нима кметът разбира от медицина
Джумая публикува:
11 Януари 2024 | 22:00
Браво Методи!!!
реален публикува:
11 Януари 2024 | 19:22
Защо не искат млади и образовани лекари?! Защо ли?

Добавете Вашия коментар

TOP