Кметът Байкушев с предложение до ОбС за заплатите на общинските съветници

04 Декември 2023 | 11:39
3 коментара
Общество
Благоевград
Кметът Байкушев с предложение до ОбС за заплатите на общинските съветници
Кметът на Община Благоевград Методи Байкушев обяви на пресконференция, че входира становище с конкретно предложението до Общински съвет – Благоевград, относно заплатите на местните парламентаристи, предаде Фокус.

Той обясни, че предложението е да се запази досегашния размер, който е до 70 % от заплатата на председателя, но не повече от 1 300 лв.

По думите на кметът на Благоевград всеки труд трябва да бъде възнаграждаван, но все пак изрази надежда, че общинските съветници ще проявят разум, предвид тежкото финансово положение, в което се намира общината.

Припоняме, че темата, свързана със заплатите на местните парламентаристи предизвика сериозно напрежение в Благоевград, след като в проектоправилника те поискаха заплати в размер на над 2 000 лв. Кметът Методи Байкушев обясни, че евентуално увеличение на възнагражденията на общинските съветници сериозно ще натовари общинската хазна.

Добавени коментари

MarinA публикува:
04 Декември 2023 | 14:55
Отслабнете без диета и спорт? истински е и не е скъп, подходящ за всички (жени и мъже), безопасен на всяка възраст, ще видите резултата само след няколко дни. Това е най-продаваното лекарство за отслабване в света, вече и в България.----- http://gg.gg/ketox
Ган публикува:
04 Декември 2023 | 14:20
Изчислете
Чочо публикува:
04 Декември 2023 | 12:41
И това е много.МРЗ

Добавете Вашия коментар

TOP