Кметът Апостолов и жители на Симитли се включиха в шествието Правосъдие на светло

12 Декември 2023 | 08:40
0 коментара
Общество
Благоевград
Кметът Апостолов и жители на Симитли се включиха в шествието Правосъдие на светло

Кметът Апостол Апостолов, служители на Общинска администрация – Симитли и граждани от общината се включиха във факелното шествие в Благоевград „Правосъдие на светло: Да спрем насилието над жените“. То бе организирано в подкрепа на жестоко пребитата Стефка Терзийска, цялото й семейство и всички жертви на насилие в България. 

Кметът Апостолов каза пред журналисти, че категорично се противопоставя на подобен вид актове на агресия. „Мисля, че е хубаво да подкрепим семейството на Коста и майка му. Всички трябва да сме против насилието. В Благоевград съм като гражданин, още повече, че Коста ми е приятел от доста години. Познаваме се добре, много добро момче е, културно и работливо. Мисля, че в такива случаи трябва да се подкрепяме. В крайна сметка трябва да показваме някаква съпричастност, искаме да се чуе гласът на хората, ако продължават да се случват такива неща, не говори добре за нацията“, каза Апостолов. 

По думите му всички общини в България трябва да се обединят и да инициират законодателни промени чрез Националното сдружение на общините в Република България. Апостолов беше категоричен, че трябва да има по-голяма съпричастност и да се мисли в посока на обединение на всички общини. 

Точно преди два месеца Стефка Терзийска стана жертва на опит за убийство, който бе извършен посред бял да пред дома й на улица „Илинден“ № 21. Физическите травми, които получи бяха изключително тежки, но още по-тежко пострада психиката на жената. 



Добавете Вашия коментар

TOP