Какво време ни очаква във вторник

12 Септември 2023 | 06:54
0 коментара
Общество
България
Какво време ни очаква във вторник

Днес ще бъде слънчево. Временни увеличения на облачността ще има над източните райони, но ще е без валежи. Това съобщиха от Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток.

Максималните температури ще бъдат между 25° и 30°.

В столицата максималните температури ще са около 26°.

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа бриз. Максималните температури ще са между 24° и 25°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен източен вятър, който през деня в повечето райони ще стихне, по най-високите части на Рила и Пирин ще бъде умерен от север. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 22°, на 2000 метра - около 15°.

Атмосферното налягане още малко ще се понижи, но ще остане близко до средното за месеца.

В сряда и четвъртък ще бъде с още два-три градуса по-топло и максималните температури ще са между 29° и 34°. Ще бъде слънчево, с временни увеличения на облачността, а през втория ден около и след обяд над западната половина от страната ще се развие купеста облачност и до вечерта на отделни места там ще превали и прегърми. Вятърът в Дунавската равнина ще се ориентира от северозапад и с него през следващите дни ще настъпи бавно понижение на температурите.

Пълна прогноза за времето в страната четете в Sinoptik

Източник: БТА

Добавете Вашия коментар

TOP