Жълт код за силен вятър в почти цялата страна в първия ден от новата седмица

05 Февруари 2024 | 06:26
0 коментара
Общество
България
Жълт код за силен вятър в почти цялата страна в първия ден от новата седмица

ремето в понеделник ще бъде предимно слънчево, с разкъсана средна и висока облачност. Вятърът от запад-северозапад отново ще се усили и ще бъде силен и бурен. Почти тихо ще остане в югозападните райони от страната. Дневните температури ще се повишат и максималните ще бъдат предимно между 15° и 20°, в София - 15°-16°.

Жълт код за силен вятър е обявен за областите - Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Пловдив, Велико Търново, Габрово, Стара Загора, Русе, Търговище, Сливен, Разград, Шумен, Силистра, Добрич, Варна и части от София-област, Пазарджик, Хасково

Прогноза на опасни метеорологични явления по общини за 05.02.2024 г.
Прогноза на опасни метеорологични явления по общини за 05.02.2024 г.Източник: НИМХ

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. По-значителни временни увеличения на облачността ще има по северното крайбрежие. Ще духа умерен, след обяд и вечерта - силен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 13° и 16°. Температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа силен и бурен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 9°, на 2000 метра - около 2°.

Във вторник ще остане ветровито, макар че вятърът ще отслабне и ще се ориентира от запад-югозапад. Ще бъде предимно слънчево и топло, с минимални температури между 7° и 12°, малко по-ниски - в котловините от Югозападна България. Максималните температури ще бъдат между 17° и 22°.

В сряда ще се задържи предимно слънчево, в Дунавската равнина - ветровито. Дневните температури слабо ще се понижат.

Подробна информация за времето в страната можете да намерите в Sinoptik 

Източник: БТА/НИМХ 

Добавете Вашия коментар

TOP