ЮЗУ „Неофит Рилски“ откри официално новата учебна ,2017/2018 година

11 Септември 2017 | 12:30
0 коментара
Общество

ЮЗУ „Неофит Рилски“ откри официално новата учебна  2017/2018 година с тържествена церемония.

Новата академична година откри официално ректорът на ЮЗУ „Неофит Рилски“ доц. Борислав Юруков в компанията на деканите на всички факултети.

На откриването присъстваха още - кмета на Благоевград Атанас Камбитов, зам. кметът по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова, народните представители Даниела Савеклиева и Александър Мацурев, председателят на ОбС Благоевград – Радослав Тасков, митрополит Серафим, директорът на полицията Николай Хаджиев, хиляди студенти, техни близки и още видни гости.

Той пожела успешна учебна година на студентите, като каза: „Новият етап от живота ви ще бъде изпълнен с много щастие, но и трудности, но не трябва да се спирате пред тях, а да ги преодолявате. Ние вашите преподаватели ще бъдем непрекъснато до вас. Вярвайте в себе си, бъдете активни, ученолюбиви и търсещи. Вие сте бъдещето! “

Кметът на Благоевград Атанас Камбитов и негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим също поздравиха студентите и им пожелаха успешна учебна година.

Първокурсниците отличници получиха студентските си книжки от ректора на Юруков и кмета Камбитов.

Хиляди студенти влязоха днес в университета с усмивки на лицата и вълнение в очите за новото вълнуващо начало, което им предстои!

Добавете Вашия коментар

TOP