Интензивен трафик на граничните пунктове с Румъния и Гърция

19 Юли 2023 | 10:11
0 коментара
Общество
България
Интензивен трафик на граничните пунктове с Румъния и Гърция

Интензивен е трафикът на граничните пунктове с Румъния и Гърция, съобщиха от Главната дирекция „Гранична полиция“ -МВР, на сайта си. Информацията на граничните власти е към 6:00 часа тази сутрин. 

На границата с Румъния трафикът е интензивен на контролно-пропускателните пунктове (ГКПП) „Оряхово“, „Кардам“ и „Видин“, на изход за товарни автомобили, и за леки автомобили на всички пунктове на вход.

До 18 август Националната компания „Пътна инфраструктура“ на Румъния ще извършва дейности по поддръжка на пътните платна на трасетата за товарни автомобили на ГКПП „Гюргево“, влизащи в Румъния. Движението на товарни автомобили на ГКПП „Русе“, при излизане от България, ще се осъществява на старите трасета. Тази временна организация, предвид по-малкия брой трасета за преминаване, ще доведе до известно увеличение на времето за изчакване за излизане от България и влизане в Румъния.

До 31 август през граничния пункт „Вама веке“, съпределен на българския ГКПП „Дуранкулак“, е въведено ограничение за движение на товарни автомобили с тегло над 7,5 тона в петък, събота и неделя, както и на официален празник на Румъния, от 6:00 до 22:00 часа. В деня, предхождащ първия ден на официален празник, ограничението е от 16:00 до 22:00 часа.

На границата с Гърция трафикът е интензивен на ГКПП „Маказа“ и „Кулата“ на вход. „Гранична полиция“ препоръчва на гражданите, които пътуват към и от Гърция, да използват за преминаване и останалите пунктове на българо-гръцката граница – ГКПП „Илинден“, „Златоград“, „Ивайловград“ и „Капитан Петко войвода“. През граничните пунктове „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.

Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове на границата със Сърбия. Граничните проверки на ГКПП „Калотина“ се извършват на осем работни места за влизащи леки коли, което е пълният капацитет на пункта. На „Калотина“ се извършва реконструкция и модернизация. Дейностите налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване. За  да избегнат интензивния трафик, пътуващите могат да използват и останалите пунктове на българо-сръбската граница: ГКПП „Брегово“, „Връшка чука“, „Стрезимировци“, „Олтоманци“.

На границата с Република Северна Македония, както и на границата с Турция, трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

 
 

Добавете Вашия коментар

TOP