Информационен бюлетин на МВР за Дупница, Кюстендил и Рила

11 Март 2024 | 11:13
0 коментара
Общество
Кюстендил
Информационен бюлетин на МВР за Дупница, Кюстендил и Рила

За по-малко от 2 часа служители на РУ Дупница  вчера откриха 27-годишен местен жител, който бе обявен от баща му за изгубил се, докато се разхождали в местността „Кулата“ край Дупница. При осъществяването на незабавните издирвателни действия младият мъж е открит в района на градския пазар. Прегледан е от медицински екип и е предаден на баща му.

20-годишен мъж е задържан в края на миналата седмица от кюстендилски полицаи за притежание на наркотично вещество. При извършена проверка от него са иззети 2 сгъвки с МDMA. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест.  Бързо полицейско производство е образувано по случая в РУ Кюстендил, уведомена е прокуратурата.

3 досъдебни производства са образувани в края на миналата седмица за повреждане на чужди автомобили – собственикът на л.а. „Фолксваген“  и л.а. „Ауди“ е заявил в РУ Рила, че е счупено странично огледало на единия автомобил, на другия е пробит предния капак; в РУ Дупница е заявено, че са спукани по една гума  на л.а. „Ситроен“,  на т.а. „Дачия“, на л.а. „Тойота“. Автомобилите са били паркирани пред къща за гости в Сапарева баня; в РУ Кюстендил е заявено счупване на стъклата на л.а. „Хонда“, който е бил на паркинг пред жилищната сграда на собственика на автомобила. Местопроизшествията са обслужени от дежурни полицейски групи, за случаите е уведомена прокуратурата.

В края на миналата седмица е заявено в РУ Кюстендил повреждане на държавна сграда – счупени са 2 прозореца, повредени са бетонови капаци на шахта в града;в РУ Дупница е заявено повреждане на парник за земеделска продукция в с. Усойка.  Досъдебни производства са образувани по случаите, уведомена е прокуратурата.

2 бързи полицейски производства са образувани в РУ Дупница – за управление на автомобил след употреба на наркотици и алкохол. Водачът на л.а. КИА е управлявал след употреба на наркотично вещество, водачът на л.а. „Мерцедес“ е управлявал след употреба на алкохол – 2.04 промила. Тестовете на водачите са направени с техническо средство, взета им е кръв за анализ. Единият е на 20 г., другият е на 51 г., за случаите е уведомена прокуратурата.

Кражба на л.а. Форд“ от Сапарева баня е заявена в РУ Дупница в края на миналата седмица. Предприети са незабавни действия от служителите на реда. Извършителят е установен  - непълнолетен местен жител, ключовете на автомобила били на таблото, младежът го подкарал, а после се ударил в 3 паркирани наблизо автомобила. Досъдебно производство е образувано по случая, уведомена е прокуратурата.

Кражба на дамска чанта с документи, мобилен телефон и пари  от 67-годишна жена е извършена в края на миналата седмица  в Дупница – в района на новия гробищен парк; кражба на 2 мобилни телефона е извършена от търговски обект в Дупница. Проникването е осъществено чрез взломяване на прозорец. Досъдебни производства са образувани по случаите в РУ Дупница, уведомена е прокуратурата.

2 пътни произшествия са възникнали в края на миналата седмица на територията на областта. В землището на с. Ваксево 47-годишен мотоциклетист е причинил ПТП, самонаранил се е, оказана му е помощ медицинска помощ – с комоцио и фрактура на бедрена кост е. Досъдебно производство е образувано по случая в РУ Кюстендил, уведомена е прокуратурата.

Снощи водач/27 г./ на л.а. „Мазда“ е нарушил правилата за движение и е предизвикал ПТП с л.а. „Опел“ на АМ „Струма“. Пострадала е 71-годишна пътничка в опела. Оказана й е медицинска помощ – с фрактури е. Направените тестове на водачите за употреба на алкохол и наркотици са отрицателни. Досъдебно производство е образувано по случая в РУ Рила, уведомена е прокуратурата.

Издирвателни действия се осъществяват на територията на община Невестино  от служители на ОДМВР  Кюстендил, РСПБЗН,  на Жандармерията, горски служители, служители на Гранична полиция, на ПСС, представители на ловни дужинки за установяване на 87-годишен жител на с. Илия. В РУ Кюстендил на 9 март е постъпило съобщението, че възрастният мъж е в неизвестност. Оттогава са и предприетите специализирани действия по издирването му.

8 пожара са гасили екипи на РСПБЗН в края наседмицата, 2 от тях са нанесли щети. Напълно изгорял е лек автомобил „Фолскваген“, техническа неизправност е причинила пожара. Няма пострадали хора.

Добавете Вашия коментар

TOP