Информационен бюлетин на МВР за Дупница и Кюстендил

22 Април 2024 | 10:30
0 коментара
Общество
България
Информационен бюлетин на МВР за Дупница и Кюстендил

34-годишен софиянец е задържан от кюстендилски полицаи в края на миналата седмица за притежание на наркотично вещество. Проверката е извършена в кв. „Запад“ в града, от него е иззета суха зелена маса, която при направения полеви наркотест е реагирала на канабис. Бързо полицейско производство е образувано по случая в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Бързо полицейско производство е образувано в РУ Кюстендил в края на миналата седмица за управление на МПС след употреба на алкохол. 48-годишният водач на л.а. ВАЗ е задържан с полицейска заповед. Проверката е извършена в с. Слокощица, тестът за употреба на алкохол е отчел резултат 2.91 промила алкохол в издишания въздух. Бързо полицейско производство е образувано по случая, уведомен е дежурен прокурор.

ПТП между л.а. „Рено“, управляван от 21-годишен водач, и л.а. „Фиат“, управляван от 52-годишен водач, е възникнало на пътя Дупница- с. Самораново. Лекият автомобил „Рено“ е ударен в задната част от л.а. „Фиат“, докато извършва маневра завой на ляво. Пострадал е водачът на фиата, настанен е в дупнишка болница с комоцио. Взета му е кръв за анализ. Тестът за употреба на алкохол и наркотици на другия водач е отрицателен. Досъдебно производство е образувано по случая в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица в землището на с. Сапарево е открит труп на мъж в напреднала фаза на разложение. Сигналът е подаден от собственик на вила, който от есента не е посещавал имота си. При извършените процесуални действия следи от насилие не са установени, идентифициран е – 59-годишен мъж от селото, живеел е сам. Трупът е закаран за аутопсия в кюстендилската болница. Досъдебно производство е образувано по случая в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

Кражба на нафтова печка от таванско помещение на жилищен блок е заявена в РУ Бобов дол в края на миналата седмица. Предприети са незабавни действия от местните служители и извършителят е установен – непълнолетно момче от града, печката е открита в района на жилищната сграда. Досъдебно производство е образувано по случая, уведомен е дежурен прокурор.

56-годишен мъж от Бобошево е задържан в края на миналата седмица от дупнишки полицаи за нарушаване на съдебна заповед за защита от домашно насилие – агресията е била насочена към родителите му. Бързо полицейско производство е образувано по случая в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

Кражба на велосипед, моторни триони, менгеме, 2 ъглошлайфа и други инструменти от имот в с. Шишковци е заявена в края на миналата седмица в РУ Кюстендил; счупено  е странично стъкло на л.а. „Пежо“, паркиран в кв. „Запад“. Дежурна полицейска група е извършила оглед на местопроизшествията. Образувани са досъдебни производства по случаите в РУ Кюстендил, уведомена е прокуратурата.

 2 пожара са гасили а екипи на РСПБЗН в  края на миналата седмица – в Кюстендил са унищожени 2 контейнера за отпадъци,  пожарът в с. Паничарево не е насесъл щети. Пожарите са причинени поради небрежно боравене с открит огън.

Добавете Вашия коментар

TOP