Информационен бюлетин на МВР за Дупница и Кюстендил

12 Март 2024 | 10:25
0 коментара
Общество
Кюстендил
Информационен бюлетин на МВР за Дупница и Кюстендил

ДУПНИЦА

На 11.03.2024 г., криминалисти от РУ Дупница са установили извършителя на кражба на 2 мобилни телефона и храна от търговски обект в гада. Деянието бе заявено преди 2 дена в полицията в града, проникването в обекта е чрез взлом. Извършителят на деянието е 40-годишен жител на с. Баня. Задържан е с полицейска заповед. Работата по образуваното досъдебно производство продължава, уведомена е прокуратурата.

Вчера дупнишки полицаи са задържали 32-годишен мъж от с. Блажиево. При извършена проверка – в района на Дупница,  служителите открили в автомобила му  „Опел“ 2 металотърсача, без да притежава разрешителен документ за търсене на археологически обекти. Досъдебно производство е образувано по случая в РУ Дупница, уведомена е прокуратурата.

17-годишен неправоспособен водач на л.а. „Мерцедес“ е задържан снощи от дупнишки полицаи. Те извършили проверката в района на Сапарева баня, установили също, че проверяваният автомобил е с регистрационни табели, издадени за друго МПС. Бързо полицейско производство е образувано по случая в РУ Дупница, уведомена е прокуратурата.

Вчера в РУ Дупница е заявена кражба на 4 гуми с джанти от л.а. „Ауди“. Автомобилът е бил паркиран на ул. „Родопи“ в града. Досъдебно производство е образувано по случая, уведомена е прокуратурата.

КЮСТЕНДИЛ

На 11.03.2024 г., в РУ Кюстендил е задържан 59-годишен мъж за упражнено домашно насилие – нанесъл е удари с тесла по главата на съпругата си.Това се е случило в семейното им жилище в града. При извършените специализирани полицейски действия от него са иззети законно притежавана пушка с боеприпаси и пистолет. Досъдебно производство е образувано по случая, уведомена е прокуратурата.

Снощи в РУ Кюстендил е постъпил сигнал за счупен стъклопакет на търговски обект в града. Дежурна полицейска група е извършила оглед на място, образувано е досъдебно производство, уведомена е прокуратурата.

Досъдебно производство е образувано в РУ Бобов дол вчера за упражнено домашно насилие – 39-годишен мъж е причинил лека телесна повреда на съпругата си в семейното им жилище на 10 март. За случая е уведомена прокуратурата.

3 пожара са гасили вчера екипи на районните служби ПБЗН в областта, щети не са допуснати.

Добавете Вашия коментар

TOP