Информационен бюлетин на МВР-Благоевград

20 Септември 2023 | 12:32
0 коментара
Общество
Благоевград
Информационен бюлетин на МВР-Благоевград
ИНФОРМАЦИОНЕН  БЮЛЕТИН  ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ
ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОДМВР – БЛАГОЕВГРАД
 
  1. В хода на извършена, на 19.09.2023 г., проверка на жилище в ж.к. „Освобождение“ в гр. Благоевград, обитавано от 21-годишен от с. Лъжница, общ. Гоце Делчев, от полицейски служители на 01 РУ-Благоевград е открита и иззета около 5,5 грама суха тревиста маса, реагираща положително на марихуана. Лицето е задържано със заповед за задържане до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.
 
  1. През вчерашния ден, от полицейски служители на РУ-Разлог са проверени две жилища в с. Добърско, общ. Разлог. В едното от тях, обитавано от 31-годишен мъж от селото, е открит фотокапан, който е обект на извършена кражба от национален парк, находящ се в Рила планина, а във второто, което е обитавано от 62-годишен мъж от същото село органите на реда открили: около 20 ловни трофея от диви животни, ловна карабина с оптически мерник, около 23 патрона за гладкоцевно оръжие, около 74 гилзи за нарезно оръжие, около 38  патрона за нарезно оръжие, около 3 гилзи за пистолет и около 47  патрона за пистолет, като за всички тях не са предоставени необходимите документи за притежание и съхранение. Двамата мъже са задържани със заповед за задържане до 24 часа. Образувани са досъдебно производство за извършено престъпление по чл.194, ал.1 от НК и досъдебно производство за извършено престъпление по чл.339, ал.1 от НК.
 
  1. Полицейски служители на 02 РУ-Благоевград работят по получен сигнал за извършена, от неустановена дата до 17.09.2023 г., кражба на гума за багер от дървена постройка на вила, находяща се в землището на гр. Симитли. За случая е уведомена РП-Благоевград и е образувано досъдебно производство.
 
  1. ПТП:

На 19.09.2023 г. около 17:20 часа на ПП1 Е-79 км. 421, лек автомобил „Фолксваген Кади“ с 32-годишен водач от гр. Петрич, движейки се от с. Ново Делчево, общ. Сандански към гр. Кресна и завивайки на ляво към бул. „Свобода“ е навлязъл частично в лентата за насрещно движение и е блъснал с предната лява част на автомобила мотоциклет „Хонда“. С натъртвания и охлузни рани е пострадал 35-годишният мотоциклетист, който след извършен медицински преглед е освободен за домашно лечение. На двамата водачи са направени проби с технически средства за употреба на алкохол и наркотични вещества, които са отрицателни.

На 19.09.2023 г. около 19:00 часа  в местността „Десподо“, землище на гр. Добринище, 18-годишен младеж от гр. Добринище, падайки от управляваната от него каруца е прегазен от нея. Той е настанен за лечение в МБАЛ-Разлог с контузия на гръден кош и без опасност за живота.
На 19.09.2023 г. около 21:16 часа е получен сигнал за пожар в лек автомобил на пътя между гр. Разлог и с. Баня. Погасен от екип на РСПБЗН- Разлог. Предполагаема причина: техническа неизправност.


На 19.09.2023 г. около 19:52 часа е получен сигнал за пожар в къща в гр. Якоруда.Погасен от екип на УПБЗН-Якоруда. Щети:  опушени стени, дърва за огрев, автомобилни гуми. Предполагаема причина: късо съединение.


 

Добавете Вашия коментар

TOP