Хиляди на протести в Европа заради мерките срещу Ковид

21 Март 2021 | 12:36
0 коментара
Общество

Хиляди излязоха на протести в редица държави в Европа против ограниченията заради коронавируса. На места се стигна до сблъсъци с полицията.

Между 15 и 20 хиляди протестиращи в германския град Касел издигнаха плакати с надписи „Сложете край на локдауна“ и „Корона бунтовници“, предаде БНР.

Протестът беше организиран и от крайнолеви, и от крайнодесни, а участниците масово вярват в конспиративни теории.

Полицията използва водни струи и сълзотворен газ, за да разпръсне демонстрацията.

Хиляди излязоха на протест и в Лондон. И там надписите на плакатите съдържаха конспиративни теории  - „Спрете да разрушавате живота на нашите деца“ и „Фалшива пандемия“. 36 души бяха арестувани, повечето от тях заради нарушения на ограниченията.

Протести срещу мерките имаше и в Амстердам, Виена и в швейцарския град Лиестал.

В австрийската столица се събраха около 100 души и бяха разпръснати от полицията. 8 души са арестувани при опит да атакуват заграждения.

Протести срещу ограниченията имаше и в Хърватия. Няколко хиляди души се включиха в демонстрации в пет града - Загреб, Сплит, Шибеник, Осиек и Дубровник.

Искането им беше да бъде премахнато задължителното носене на маски.

Участниците носеха плакати с надписи „Фармакомафията храни политическия елит“, „Стоп на налагането на ваксини и диктатурата на щаба“, „Пробни ваксини, не, благодарим“.

В България вчера също имаше демонстрация - собственици на хотели и ресторанти в Русе протестираха срещу затварянето като ограничителна мярка срещу разпространението на коронавируса. Според тях 20 на сто от заведенията в града са обявили фалит.

В сряда в Русе отново ще има протест, към който ще се присъединят собствениците на танцови школи и фитнес зали.

В София също имаше протести.

Добавете Вашия коментар

TOP