Гъстата мъгла е сред основните версии за авиокатастрофата край Гърмен

23 Септември 2023 | 14:12
1 коментара
Общество
Благоевград
Гъстата мъгла е сред основните версии за авиокатастрофата край Гърмен

Окръжната прокуратура в Благоевград разследва трагичния инцидент от вчера, при който загина 62-годишен пилот от Пловдив. Той и селскостопанският хеликоптер, който е управлявал бяха намерени късно снощи в гората край Гърмен. прокурор Ирина Аспарухова, говорител на Окръжната прокуратура в Благоевград, каза за Радио Благоевград, че се работи по всички възможни версии:

„Извършен е оглед на местопроизшествие, като днес предстои допълнителен такъв на дневна светлина. Разследването по случая продължава като е ангажирано и Специализираното звено за разследване на авиокатастрофи.

Разследват се всички версии, по първоначални данни, в района е имало много силна мъгла. Това е една от версиите, по които се работи в момента, но разбира се се работи по всички други възможни версии за причината за катастрофата. Мястото наистиа е труднодостъпно, с много голям наклон, с гъста растителност, с тежък терен, но екипите са стигнали до местопроизшествието, ще бъде разчистено“, допълни говорителят на Окръжната прокуратура в Благоевград прокурор Ирина Аспарухова. 

 

Пропомняме, че селскостопанският летателен  апарат е излетял от  Гърмен в посока Цалапица в петък сутринта. По-късно  е подаден  сигнал, че няма връзка с пилота, след което започна неговото издирване. Хеликоптерът е бил наед от ЮЗДП да пръска срещу вредители иглолистната гора в района.

Добавени коментари

Той публикува:
25 Септември 2023 | 06:34
Все пак, нека шефа на горското каже дали е имало банкет вечерта преди полета. Жалко за човека!

Добавете Вашия коментар

TOP