Горещо време в неделя, къде ще вали и прегърми

23 Юли 2023 | 08:22
0 коментара
Общество
България
Горещо време в неделя, къде ще вали и прегърми

Днес ще преобладава слънчево време. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно в планинските и източните райони, ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 33° и 38°, София - около 33°.

В страната е обявен жълт код за горещини в Благоевград, Кюстендил, Пловдив, Пазарджик, Стара Загора, Кърджали, Хасково, Сливен, Ямбол, Велико Търново и Русе.

По Черноморието ще преобладава слънчево време, но ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Максималните температури ще са 28°-33°. Температурата на морската вода е 24°-26°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

В планините ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Ще духа умерен, по високите и открити части - временно силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 25°, на 2000 метра - около 18°.

През първите дни от новата седмица времето ще бъде слънчево. В понеделник вятърът ще отслабне, а във вторник вятърът ще се ориентира от югозапад и с него температурите бързо ще се повишат, в низините максималните ще са около 40°. (НИМХ)

Източник: БТА/НИМХ 

Добавете Вашия коментар

TOP