Четири стадиона в села да бъдат модернизирани, предлага кметът Димитър Бръчков

19 септември 2018 | 14:05
2 коментара
Четири стадиона в села да бъдат модернизирани, предлага кметът Димитър Бръчков

Предложението е това да стане чрез отдаването им на концесия. Внесено е за обсъждане и в Общински съвет. В предложението са включени стадионите в селата Марикостиново, Кърналово, Михнево и Кавракирово. Те са публична общинска собственост.

Прогнозният срок на концесията за тях е 20 години с опция за удължаване до 26 години. Задължително в договора за концесия следва да бъде вписано, че съоръженията ще могат да се ползват напълно безвъзмездно за подготовка, тренировка, официални мачове и състезания от местни спортни клубове,от  училищата в съответните села и от ОФК „Беласица” Петрич, се посочва още в кметското предложение до съветниците. Очакваният резултат от изпълнението на концесията е обектите да бъдат превърнати в съвременни, модерни бази с многофункционална инфраструктура за целогодишен професионален и масов спорт, какъвто позволяват климатичните дадености на община Петрич. Ще бъде заложено изграждането на сгради за обществено обслужване към терените.

За стадионите конкретно в селата Марикостиново и Кърналово е предвидено изграждането още на хотелска част, тренировъчни зали, обучителен център и помощни игрища. Ще бъдат разкрити и нови работни места. Инвестиционното намерение за стадионите в селата Кърналово, Михнево и Кавракирово е на бизнесмена Иван Чапов,известен с инвестициите си в спортни съоръжения в цялата област.

За стадиона в село Марикостиново инвестиционното намерение е на бизнесмена Теодор Осиковски и на Българската федерация по лека атлетика, която ще лицензира съоръжението по своите стандарти.


Генката публикува:
19 септември 2018 | 14:34
Пари има само за хората от ГЕРБ, всички други у лево. Идват избори гледа да си запази поста ама надали, пръв и последен мандат на тоя смешко и неговото обкръжение.
Пастало публикува:
19 септември 2018 | 14:19
Кмете помисли и за селата , в който кметовете не са от герб. Даваш пари само за тези от герб и комунистите. В момента от с. Ключ има най много футболисти по А и Б групите и няма пари за стадиона. За събора на Ключ пак никакви пари. Никога не е имало такова деление . За улиците никакви пари.

Добавете Вашия коментар!