Българите масово в Сърбия за Нова година

29 Декември 2020 | 14:27
0 коментара
Общество

Голяма част от българите, които видяха накъде духа вятърът с пандемията и затварянето на заведенията у нас, предприеха от рано бърз ход и се уредиха с купон за Нова година. Проучване на Lupa.bg показа, че нашенците ще посрещнат 2021-ва година в съседна Сърбия.

Едни от най-близките градове на западната ни съседка - Димитровград, Ниш и Пирот, ще гъмжат от родна реч в новогодишната нощ.

Оказа се, че в сръбско няма да има забрана и кафаните ще си работят по график и на пълни обороти, а места в хотелите отдавна няма.

В Сърбия в повечето случаи е доста по-евтино за празненства, отколкото в България, а тези дестинации са особено популярни и за уикендите, когато много наши сънародници отскачат от петък до неделя.

Този път и задължителният PCR тест не може да спре нацията, свикнала да си угажда - да яде плескавици, вешалици, чебапи и да надига тежки чаши с местните ракии и вина.

Както е известно, на сбърско-българската граница се изисква документ за отрицателен тест за коронавирус, направен не повече от 72 часа от навлизането на територията на една от двете балкански държави. Тези, които не разполагат с такъв, могат да го направят и на границата, като удоволствието ще им струва 140 лева.

Добавете Вашия коментар

TOP