Бойко Борисов: Мария Габриел е нашият кандидат за премиер

10 Май 2023 | 09:41
1 коментара
Общество
Благоевград
Бойко Борисов: Мария Габриел е нашият кандидат за премиер

Борисов обяви Мария Габриел за кандидат за премиер на ГЕРБ. Той направи това от трибуната на Народното събрание.

В нашия мандат кандидатът за премиер ще бъде сегашният български еврокомисар Мария Габриел. Искам само да кажа към нейната биография, че това, което е дадено на България и на българския еврокомисар, са иновациите, научните изследвания, културата, Вежди, и младежта, така че това са теми, важни за България.

Лидерът на ГЕРБ заяви, че Габриел все още е действащ еврокомисар по иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж, а това изисква време, за да успее тя да уреди своите дела в Брюксел и едва чак тогава може да дойде в България.

За запълване на състава на проектокабинета, ще се водят консултации за съгласие за хора, "които си разбират от работата", като решаваща роля за техния избор ще има кандидатът за министър-председател.

Предложението на ГЕРБ идва след като вече стана ясно, че президентът Румен Радев ще им връчи първия проучвателен мандат на 15 май. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!

Добавени коментари

Мила публикува:
11 Май 2023 | 15:15
Поредната невзрачна калинка на Боко, с най-ниска оценка за работата й като евродепутат и еврокомисар! Срам я е да пише, че е от село Хаджидимово! За нищо не става, мяза на дефектен мъж!

Добавете Вашия коментар

TOP