Благоевград се обедини срещу насилието над жени

19 Октомври 2023 | 13:06
0 коментара
Общество
Благоевград
Благоевград се обедини срещу насилието над жени

За пореден път жителите на Благоевград показаха, че могат да бъдат обединени като днес десетки бяха тези, които въпреки че е работен ден, излязоха на протест в подкрепа на жестоко пребитата Стефка Терзийска.

Синът й Коста Козас благодари на всички за подкрепата и изрази надежда, че полицията и институциите ще доведат нещата по случая до край и виновните ще бъде наказани с адекватни присъди, спрямо жестокостта на деянието, което бе извършено спрямо неговата майка.

Той коментира, че изпитва ярост от това, че след протеста в подкрепа на Дебора, днес хората отново трябва да излязат на улицата и за неговата майка. По думите на Коста, Стефка е поредното име в един много дълъг списък, но се надява институциите да обърнат внимание на всичко, което се случва и тя да бъде последната жена, станала жертва на подобен вид атака.

Коста даде и информация за здравословното състояние на Стефка, като заяви, че лечението й ще бъде дълго и продължително, а зрението на лявото й око е безвъзвратно загубено. В момента лекарите се борят да бъде спасено дясното й око.

Младият мъж отбеляза, че майка му е силно уплашена от това, което й се е случило и дори тази сутрин му е споделила, че вечерта е залостила врата на болничната стая със стол.

„Стряска се от всеки по-силен шум“, добави той.

На въпрос от страна на журналисти, защо близките на Стефка имат съмнение, че баща му е поръчител на жестокото престъпление, извършено от 20-годишен мъж, Коста коментира, че не може да дава много подробности по случая, тъй като се води разследване. Той отбеляза, че е бил разпитан, предоставил е всички факти и информацията, с която разполага на разследващите, като по думите му – всичко води към баща му.

„Той все още е е разпитван и не знам защо. Приятели ми казват, че го виждат да се разхожда спокойно из града“, допълни Коста Козас.

От думите му стана ясно, че години наред и той, и майка му са били заплашвани от баща му в писмен и устен вариант, дори пред свидетели.

Коста Козас беше категоричен, че майка му няма врагове. Описа я като личност, която не е конфликта, винаги била усмихната и много лъчезарна./Е 79 нюз

Добавете Вашия коментар

TOP