Бившият шеф на "Криминална полиция" в ОДМВР-Благоевград Христо Разсолков катастрофира край Разлог

06 Юли 2016 | 12:04
0 коментара
Криминално
Бившият шеф на Криминална полиция в ОДМВР-Благоевград Христо Разсолков катастрофира край Разлог

Пътният инцидент е станал около 18.00 ч. вчера, когато настоящият директор на ОДМВР – Пловдив, Христо Разсолков бил засечен от друг автомобил на разклона между село Баня и село Драглище, посока Белица, където е родното място на полицейския началник, който след прекарания уикенд при роднините си, се прибирал за Пловдив. Пред органите на реда Разсолков, коментира, че въпреки опита не успял да избегне удара.  

Няма пострадали при пътния инцидент.

Има нанесени материални щети по автомобилите.

Христо Разсолков поема втория по големина град в България в Христовата възраст -на 33 години. Изкачването в кариерата му е зашеметяващо бързо и вероятно рекордно бързо у нас.

Само за 12 години след влизането си в МВР Разсолков успява да стигне върховете в служебната стълбица. И, както задължително се случва, освен късмет в дъното на този успех стои жена. През 2012 г. Разсолков е раздвоен между любовта си и работата си. Накрая решава да последва порива на сърцето и поисква да напусне София и да последва любимата си в Пловдив, където заживява. През януари 2013 г. тогавашният вътрешен министър Цветан Цветанов го назначава за шеф на РПУ-Банско. Така човекът, който докато е шеф на отдел "Наркотици" в СДВР разбива бандите на Любомир Костадинов-Любо Младежа, Стефан Бонев-Сако и Христо Ширев, приема ново предизвикателство. Точно в разгара на зимния сезон той трябва да осигури реда в един от най-големите зимни курорти. В разгара на лятото на следващата година е издигнат за шеф на "Криминална полиция" в ОДМВР-Благоевград. Много бързо той стана зам.-директор на дирекцията, а през април тази година я оглави. Това стана буквално месец преди размирните събития в ромския квартал "Кремиковци" в Гърмен. Разсолков остана 72 часа в селото, докато се успокои сблъсъкът между българи и роми. 

Това явно е впечатлило вътрешния министър Румяна Бъчварова. Разсолков е роден през 1981 г. в Белица. Родителите му продължават да живеят там, Майка му е учител, а баща му фелдшер. Още на 17 поема към София, завършва Академията на МВР, а по-късно е изпратен в Международната академия за правоприлагане ILEA в Будапеща - Унгария. Започва в МВР през 2003 г. като оперативен работник в столичното Седмо РПУ в звено "Наркотици". Две години по-късно отива в СДВР. През 2009 г. става началник на група в сектора, а само година по-късно става шеф на сектора.

Добавете Вашия коментар

TOP