Банско, Разлог, Белица и Якоруда искат втори лифт напук на екоразпоредбите

20 Декември 2023 | 09:54
3 коментара
Общество
Благоевград
Банско, Разлог, Белица и Якоруда искат втори лифт напук на екоразпоредбите

Изграждане на втора кабинкова въжена линия са поискали кметовете на общините Банско, Разлог, Белица и Якоруда. На среща с председателя на Народното събрание Росен Желязков, кметовете са поставили проблема с нормативните пречки пред развитието на туристическата инфраструктура в района, съобщи БНР.

 

Кметът на Банско Стойчо Баненски е посочил, че повече от десет години не намира решение изграждането на втори лифт, който да свързва града със ски-зоната на територията на Националния парк „Пирин“. Единайсет поредни години Банско е най-добър ски курорт на България и световна дестинация, но той остава с един кабинков лифт.

 

За да се изгради нов, би следвало ясно да се разпише в Закона за защитените територии, че е допустимо изграждането на нови екологични транспортни съоръжения на територията на националните паркове. Не е приет и новият план за управление на парка.

Кметовете са определили като пречка пред развитието на туризма и рестриктивната уредба в Закона за горите, според която е невъзможно каквато и да е инвестиция в спортни съоръжения.

Добавени коментари

Дунка публикува:
25 Април 2024 | 12:26
Кмета е с деменция. Пълен клоун и смешен бабеченин. Да го питам кой му е новото начало ? Карафеиз, Хърльови, Магда, Айша, Марио,Зоя, Фатма Мангова,Сабиха, Муса Сирачки, или синовете му, или акредитивното дружество или цело село Бунцево дето взе да командва.. . Гласувате ли за дупъсъ получавате тези крадли и айдуци. Те са новото начало. Жалко. Срам. Накажете ги с вота си на изборите.
Bektor публикува:
20 Декември 2023 | 15:02
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----- https://da.gd/xlbio
Gost0 публикува:
20 Декември 2023 | 11:06
Стига вече, от една седмица с РАЗЛИЧНИ заглави говорите едно и също! Разбрахме, че ще има МИЛИОНИ КОМИСИОННИ ЗА кметовете, от бъдещите ЕВРОПЕЙСКИ проекти, дано се ЗАДАВЯТ!

Добавете Вашия коментар

TOP